2de kleuterklas B

 

Hallo, ik ben juf Nathalie van de 2de kleuterklas,

alsook gekend als de BIJTJESKLAS. 

Welkom op onze super leuke website! 

Lees hier het welkomboekje van de bijtjesklas.

Hier alvast leuke weetjes omtrent de klas en afspraakjes:

  • Wat voor mij het belangrijkste is, is dat mijn kleuters graag naar mijn klasje komen. Dat ze met plezier door de schoolpoort stappen en dat ze het fijn vinden op onze school :-)
  • Jullie hebben gekozen voor een katholieke school. Daarom zoeken we als kleuterjuffen steeds leuke manieren en opdrachtjes om jullie kleuter goede waarden bij te leren. Dit kan in de klas gebeuren, maar ook met de hele kleuterschool/basisschool. 
  • Elke kleuter krijgt op de eerste schooldag een schriftje mee naar huis. Dit schriftje moet elke dag meegenomen worden naar de klas. Aan de hand van het schriftje kunnen jullie volgen wat er allemaal gebeurd in de klas en hier kunnen jullie tevens ook steeds jullie vragen in noteren. Liefst telkens op elk briefje of nota een kleine handtekening plaatsen, zodat ik kan zien dat jullie het gelezen hebben.
  • Elke maand gaan onze kleuters van de 2de kleuterklassen naar de bibliotheek van Machelen. Samen met mijn parallel collega juf Machteld stappen we naar de bib en mogen onze kleuters daar elk een boekje kiezen. Deze boekjes zetten we achteraf samen in onze boekenhoek.
  • Elke week verdeeld de juf de taakjes van de klas. Elke kleuter krijgt dan een taakje en hij/zij is hier dan een hele week voor verantwoordelijk. 
  • In een 2de kleuterklas proberen we de kleuters zelfstandig te maken. Jullie kunnen hierbij ook helpen. Laat jullie kleuters maar zelf hun jasje aan doen. Sommigen kunnen zelfs hun jasje zelf dicht doen! Flink zo! Boekentas zelf uitladen, schriftje tonen aan mama en papa. Moedig ze aan! En hierdoor krijgen ze ook zelfvertrouwen.
  • In een 3de kleuterklas worden kleuters voorbereid op het 1ste leerjaar door onder andere contractwerkjes aan te bieden. In de 2de kleuterklas bereiden we ze hier op voor. Dit door magjes en moetjes. Hierdoor stimuleren we hun werkhouding, taakgerichtheid en plichtbewustzijn. Grote woorden :-) maar wel met kleine eenvoudige stapjes :-)
  • Elke woensdag is het fruitjesdag. Op deze dag worden er geen koekjes meegebracht naar school. Je kleuter kan een jaar lang fruit eten van de school, of jullie geven zelf een fruitje mee van thuis.
  • Verjaardag vieren in de klas: Als er iemand jarig is, mag deze kleuter iets meebrengen voor zijn/haar verjaardag. GEEN individuele cadeautjes of snoepzakjes. En liefst ook geen overvloed aan slagroom of chocolade :-) De jarige kleuter mag een hele dag op de stoel van de juf zitten! Hij/zij krijgt een mooie kroon, een ballon en een bundel met tekeningen van alle kleuters van de klas. Er worden liedjes gezongen en de jarige mag de kaarsjes uitblazen op onze verjaardagstaart. Een heus feest!! :-)
  • Puzzelen, sociale ontwikkeling, motorische ontwikkeling, positieve ingesteldheid, godsdienstige ontwikkeling, muzische ontwikkeling, zintuiglijke ontwikkeling, denkontwikkeling, ontwikkeling van de zelfsturing, morele ontwikkeling, taalontwikkeling,....en nog zoveel meer komt dit jaar aan bod. Hier ga ik met plezier aan werken samen met jouw kleuter!

Ik kijk er alvast naar uit! 

 

Alsook naar de goede samenwerking met jullie! :-)

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.