2de kleuterklas B

 

Hallo, ik ben juf Hannelore en juf Nathalie
van de 2de kleuterklas,

alsook gekend als de BIJTJESKLAS. 

Welkom op onze super leuke website! 

  

Hier alvast leuke weetjes omtrent de klas en afspraakjes:

  • Wat voor mij het belangrijkste is, is dat mijn kleuters graag naar mijn klasje komen. Dat ze met plezier door de schoolpoort stappen en dat ze het fijn vinden op onze school :-)
  • Jullie hebben gekozen voor een katholieke school. Daarom zoeken we als kleuterjuffen steeds leuke manieren en opdrachtjes om jullie kleuter goede waarden bij te leren. Dit kan in de klas gebeuren, maar ook met de hele kleuterschool/basisschool. 
  • Vanaf dit jaar werken wij in de 2de kleuterklas klasdoorbrekend. Dit wil zeggen dat uw kleuter zowel in de kikkerklas als in de bijtjesklas zal kunnen spelen en deelnemen aan de activiteiten. Het ochtend- en avondritueel zijn gezamelijk.
  • Elke kleuter krijgt op de eerste schooldag een schriftje mee naar huis. Dit schriftje moet elke dag meegenomen worden naar de klas. Aan de hand van het schriftje kunnen jullie volgen wat er allemaal gebeurd in de klas en hier kunnen jullie tevens ook steeds jullie vragen in noteren. Liefst telkens op elk briefje of nota een kleine handtekening plaatsen, zodat ik kan zien dat jullie het gelezen hebben.
  • Elke maand gaan onze kleuters van de 2de kleuterklassen naar de bibliotheek van Machelen. Samen met mijn parallel collega juf Machteld stappen we naar de bib en mogen onze kleuters daar elk een boekje kiezen. Deze boekjes zetten we achteraf samen in onze boekenhoek.
  • Elke week verdeeld de juf de taakjes van de klas. Elke kleuter krijgt dan een taakje en hij/zij is hier dan een hele week voor verantwoordelijk. 
  • In een 2de kleuterklas proberen we de kleuters zelfstandig te maken. Jullie kunnen hierbij ook helpen. Laat jullie kleuters maar zelf hun jasje aan doen. Sommigen kunnen zelfs hun jasje zelf dicht doen! Flink zo! Boekentas zelf uitladen, schriftje tonen aan mama en papa. Moedig ze aan! En hierdoor krijgen ze ook zelfvertrouwen.
  • In een 3de kleuterklas worden kleuters voorbereid op het 1ste leerjaar door onder andere contractwerkjes aan te bieden. In de 2de kleuterklas bereiden we ze hier op voor. Dit door magjes en moetjes. Hierdoor stimuleren we hun werkhouding, taakgerichtheid en plichtbewustzijn. Grote woorden :-) maar wel met kleine eenvoudige stapjes :-)
  • Iedere dag is het fruitjesdag. Er worden er GEEN koekjes meegebracht naar school. Op WOENSDAG kan uw kleuter een jaar lang fruit eten van de school, of jullie geven zelf een fruitje mee van thuis.
  • Verjaardag vieren in de klas: Daar wij vanaf dit jaar vooral klasdoorbrekend werken, hebben wij besloten om ook de verjaardagen samen te vieren. We willen dit als 1 groot feest zien.
   Wanneer? Elke laatste donderdag van de maand. 
   Hoe? De jarige mag uit een reeks activiteiten kiezen wat hij het leukste vindt. We snoepen samen van iets lekkers en dansen op muziek.
   Traktatie? Wie wil mag iets lekkers meebrengen naar de klas vb: fruitbrochettes, yoghurt, fruitsla, fruitcake… Uw kind mag ook een leuke prent meebrengen om te kleuren, een leuk gezelschapspel om die dag te spelen of een leuk prentenboek om te vertellen meebrengen. 
   We brengen GEEN INDIVIDUELE KADOOTJES  OF TAART mee.
  • Puzzelen, sociale ontwikkeling, motorische ontwikkeling, positieve ingesteldheid, godsdienstige ontwikkeling, muzische ontwikkeling, zintuiglijke ontwikkeling, denkontwikkeling, ontwikkeling van de zelfsturing, morele ontwikkeling, taalontwikkeling,....en nog zoveel meer komt dit jaar aan bod. Hier ga ik met plezier aan werken samen met jouw kleuter!

  Ik kijk er alvast naar uit! 

 

Alsook naar de goede samenwerking met jullie! :-)

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.