Instapklas

27/06/2019 - Afscheid van onze lieve helpende handen in de kleuterrefter! Bedankt aan Liliane en Linda voor hun hulp!! We gaan jullie missen :o)

12/06/2019 - Verjaardag Alessio

11/06/2019 - Thema bouwen

07/06/2019 - Thema klusserdeklus

07/06/2019 - Verjaardag Ines

05/06/2019 - Verjaardag Yazid

03/06/2019 - Verjaardag Mikail A

29/05/2019 - Thema kunst + museum

21/05/2019 - Sportdag

Dit zijn de foto's van de sportdag van instap - en 1ste kleuterklas.

- Oranje groep

- Zwarte groep

- Blauwe groep

21/05/2019 - Sportdag instap en eerste kleuterklas. En dat we ons uitgeleefd hebben is zeker :o)

We verdeelden ons in gemengde groepjes zodat er zowel instappers als kleuters van juf Mieke en juf Goele in een groep zaten! En dan kon het sporten beginnen! 

Deze foto’s zijn van de kleuters uit de groene en oranje groep ;o) 

20/05/2019 - Losse foto's

Nog wat allerlei foto's die genomen werden. Hoe groter de groep hoe moeilijker het wordt om foto's te nemen want er is altijd wel ergens iets gaande dat je aandacht opeist.

De grootste activiteit van de dag is spelen. Want al spelend leren kinderen enorm veel over hoe de wereld in elkaar steekt. Het benoemen van het speelgoed, het omvallen van een toren, als ik te hard rij met de fiets kan ik botsen of vallen, als ik mijn handen was is de verf weg en nog zoveel meer.

 

 

17/05/2019 - Verjaardag Mamadou & Alicia

13/05/2019 - Thema Het huishouden

Petsen, wassen, koken, naar de winkel gaan,.....

12/05/2019 - Verjaardag Yara en Souleyman

Hallo allemaal,

Ondertussen is mijn operatie achter de rug en is deze vrij goed verlopen. Nu alles rustig laten genezen.  Stilzitten is niet echt mijn ding dus hou ik me bezig met van alles en nog wat kleine dingen. Zo heb ik nog wat foto's zitten van de kids van de voorbije weken om met jullie te delen.

De verjaardag van Yara en Souleyman onder andere.

Bij deze...

05/04/2019 - Paashaas brengt chocolade

Nog wat Paasfoto's toegevoegd ;-)

27/03/2019 - voorleesweek

17/03/2019 - Jarigen in de klas

17/03/2019 - Pyjamadag en ontbijt

Vrijdag 15 maart was het nationale pyjamadag van Bednet om zieke kinderen die gedurende lange tijd niet naar school kunnen toch onderwijs te geven.
Voor onze peuters is dit natuurlijk 'ver van hun bed' om te begrijpen maar we maken er toch een leuke dag van door samen te ontbijten. We dekken de tafel, smeren zelf onze boterham en maken zelf onze chocomelk. Omdat dat allemaal nog een beetje moeilijk gaat en we nog aan het leren zijn waren er gelukkig enkele mama's en een papa bij om ons hierbij wat te helpen.

Dank aan al die lieve mama's en papa die wat tijd wilden vrijmaken hiervoor. Ik denk dat jullie zelf wel konden vaststellen dat zonder deze extra steun dit een moeilijke activiteit zou worden.

 

 

25/02/2019 - Feest! CARNAVAL

Van carnaval staan er al wat foto's op de site. Ik heb er nog enkele bijgezet vanuit de klas...

17/02/2019 - Thema kleuren

Basiskleuren rood, groen, geel en blauw herkennen, kennen en kunnen benoemen is hier de uitdaging. Voor sommige peuters een makkie voor anderen soms toch nog even nadenken, zeker wanneer ze vanuit een andere taal moeten vertrekken. Maar zo leren we allemaal wat bij over andere talen.

20/01/2019 - Thema Winter

Onze eerste week Thema Winter zit erop. Het was een goede voorbereiding want de komende week wordt het echt winterweer. Vriestemperaturen, mogelijks zelfs wat sneeuw.

Niet leuk om als volwassene door te moeten maar voor de kinderen fijne leer- en speelmomenten.

Wat hebben we voorbije week al gedaan?

- We vierden de verjaardag van Aya met een heel mooi versierde en vooral lekkere cake.
- We hebben knip- en plakervaring achter de rug door een muts te maken.
- We zijn gestart met het maken van bijpassende wanten. Hierbij gaan we vooral kleuren en
   papiertjes scheuren om de wanten op te vullen.
- We hebben ook samen wortelsoep gemaakt en dronken daarbij fris water zodat we hier ook warm
   en koud ervaren.
- We hebben een grote iglo in de klas met heel veel pinguins rond.
- We oefenen elke dag om netjes in de rij te gaan staan. Heel belangrijk voor onze
   evacuatieoefeningen bij brandalarm.
- We spelen een leuk gezelschapsspel waarbij we ijsblokjes moeten wegkloppen. Wie de ijsbeer
   laat vallen is verloren.

En enkele foto's van de nieuwe gezichtjes. Ik mis er nog twee wegens ziekte. Van zodra ik ze allemaal heb bezorg ik iedereen een fotoblad met alle vriendjes op.

Komende week gaan we veel met ijs werken. Schilderen met ijs, speelgoed invriezen, ijs laten smelten. We maken zelf voederbollen voor onze gevederde vrienden buiten die het nu wat moeilijker hebben om aan eten te geraken. En we kunnen hopelijk sneeuw ervaren deze week wat voor velen een eerste ervaring is.

Denk eraan: Dikke jas, muts, sjaal, wanten (geen handschoenen aub) en goede schoenen om buiten te gaan maar geen 4 lagen kledij daaronder want in de klas is het meer dan warm genoeg. Als ze teveel zweten worden ze ziekjes en dat willen we liever niet.

Groetjes,

Meester Ronny, juf Vanessa en juf Christel

15/01/2019 - Verjaardag Louise

Met wat schaamrood op de wangen de foto's van de verjaardag van Louise in januari die blijkbaar nooit op de site geraakt zijn. Mijn grootste excuses hiervoor Louise!

 

13/01/2019 - Nieuwe instappers januari

Na de kerstvakantie kwamen er maar liefst 9 nieuwe vriendjes bij. Ze werden door de andere kids hartelijk onthaald en uiteraard ook opgevangen door Juf Vanessa, juf Christel en mezelf.

Voor het eerst naar school is een heel nieuwe ervaring die niet altijd even gemakkelijk verloopt. Voor heel wat onder hen is het de eerste keer dat ze lange tijd van mama en/of papa weg zijn. In deze leeftijdsfase waar ze nog geen besef hebben van tijd en dat mama 'straks' terugkomt is dit moeilijk te vatten voor hen. Daarom is onze eerste grote opdracht dat ze zich veilig voelen in de klas en bij de juffen en de meester. Zonder veiligheid kunnen ze zich niet openstellen en spelen en leren.

Na deze eerste week mag ik zeggen dat dat voor de meesten onder hen al vrij goed zit. Als je nog twijfelt, bekijk dan hun eerste foto's van de klas maar...

Na een week van gewenning vliegen we er wel weer in en het nieuwe thema is WINTER. Een thema dat al even in de schuif steekt maar waar we nog niet veel hebben mee kunnen doen gezien het zachte weer. Deze eerste week hebben we het vooral over warm en koud en ervaren we het verschil hiertussen op verschillende manieren.
In de 2e week geven ze koudere temperaturen en ervaren we dit ook buiten en brengen we ijs in de klas. En als het echt niet wil sneeuwen dan maken we zelf wel sneeuw!

Meester Ronny

06/01/2019 - Kerstmis

En dan zijn we bij het thema Kerstmis en Nieuwjaar.

We starten natuurlijk met het versieren van de kerstboom.

We maakten ook kerstversiering en een knallende nieuwjaarsbrief.

We bezochten de kerststal in de kerk samen met onze vrienden van de 1e kleuterklas.

We namen deze week ook afscheid van Meester Glenn als onze tijdelijke turnmeester want Juf Lieve is terug.

Onder onze kerstboom in de klas lagen plots enkele cadeautjes!! Een extraatje omdat we zo flink zijn in de klas.

We nemen afscheid van dit kalenderjaar met een kerstvoorstelling, het vieren van de jarigen van november en december en uiteraard een dansfeestje.

Tot volgend jaar allemaal!!

Meester Ronny

PS Mijn eerste goede voornemen is er voor zorgen dat de foto's weer wekelijks opgeladen worden. Ik hoop dat het me zal lukken. Sorry hiervoor! Ik hoop dat het toch nog even fijn is om jullie kapoenen bezig te zien in de klas?

21/12/2018 - Jarige kindjes van de KS november en december + kerstverhaal en kerstorkest :-)

18/12/2018 - Samen met meester Ronny en juf Evelyne naar de kerststal in de kerk

09/12/2018 - Sinterklaas

Een paar dagen voor Sinterklaas stond er plots een grote boot in de klas!

Er bleek geen plaats meer in de haven en dus vroeg Sinterklaas of hij zijn boot een paar dagen in de klas mocht zetten en of de kinderen er goed zorg voor wilden dragen? NATUURLIJK!!

Er kwamen die week ook enkele mama's, papa's, oma's...voorlezen en dat is altijd leuk!

Turnmeester Glenn was afwezig en dus heeft meester Ronny aan de kleuterschool de Zwarte Pieten-opleiding gegeven. Ze hebben er hard voor moeten werken allemaal maar het diploma dik verdiend!!

We maakten Zwarte Pietenpudding en mmmmm...dit smaakte naar meer ;-)

We proefden ook van het lekkers dat Sinterklaas brengt. Pepernoten, speculoos, chocolade, guimauvekes, spekjes.

We staken onze brieven en tekeningen voor Sint in de speciale Sinterklaasbrievenbus op school.

We hebben natuurlijk ook onze schoen gezet en toen we na de Sinterklaasvoorstelling terugkwamen lag onze klas vol lekkers en een berg speelgoed.

Een heerlijke tijd om kind te zijn...

25/11/2018 - De fotograaf komt naar school

Beter laat dan nooit en gelukkig zijn de echte foto's er ondertussen al maar in aanloop naar de echte fotograaf op school werken we een weekje rond fotografie.

We konden ons verkleden en showen in de spiegel. We maakten foto's van elkaar op de Ipad en zagen deze rechtstreeks op het grote TV scherm in de klas en we maakten ons eigen fototoestel.

Geniet van de foto's...

19/11/2018 - Koken met de ouders van de Nederlandse les

Vandaag mochten we gaan kokkerellen met de mama's die op onze school Nederlandse les volgen om zo de opleiding van hun kind beter te kunnen volgen. Dikke pluim voor deze mama's!

We hebben koekjes gemaakt, deze gebakken eb versierd en ook cake versierd. We werden goed geholpen door de mama's hierbij.

Dank je wel voor deze fijne ervaring!

18/11/2018 - Thema Papier week 2

Nog enkele leuke foto's van de tweede en tevens laatste week van juf Evelyne.

Ze heeft dit super gedaan. We hebben veel van haar geleerd en zij nog meer van ons. Wij peuters zijn GEEN kleuters! Wij zijn een speciale soort en willen ook speciaal behandeld worden
Als wij plots zin hebben om doktertje te spelen dan kan je ziekenbriefjes maken van papier als je wil maar wij spelen doktertje ;-)

Ze leerde ons ook papier eten?? Het bleek snoeppapier te zijn en dat was best lekker.

Uiteraard laten we haar niet met lege handen naar huis gaan en versierden we een draagtas en gaven we haar een placemat met onze foto's op mee.

Veel succes nog juf Evelyne en misschien tot nog eens.

 

 

11/11/2018 - Thema Papier

Eerste week van onze nieuwe instappers en wat zijn het flinke kinderen. Het duurde niet lang of ze waren het al gewoon om mama of papa los te laten ;-) Benieuwd hoe het hen de tweede week vergaat.

Hierbij nog wat foto's van de eerste dagen van de kinderen én van juf Evelyne. De kinderen zijn al helemaal gek van haar. Juf Evelyne bracht ook 2 dagen een collega van haar mee om te komen observeren. Juf Ellen las een verhaaltje voor. We ontdekten verschillende soorten papier en karton en het is leuk spelen met gewoon een leuke doos...

Nog een weekje rond papier. Benieuwd wat we hiermee nog allemaal kunnen doen!

 

07/11/2018 - Nieuwe instappers en nieuwe juf

Deze week was de tweede instapdag. Er kwamen 5 nieuwe vriendjes bij. Zo zitten we al aan 15 kapoenen. Het begint op een echte klas te gelijken ;-)

En wat was ik super fier op mijn eerste instappers om zo lief en behulpzaam te zijn voor hun nieuwe vriendjes!! Topkids zijn het, ook de nieuwe!

Naast de nieuwe vriendjes kwam er ook een nieuwe juf naar onze klas. Juf Evelyne is een laatstejaarsstudente kleuteronderwijs. Ze neemt de kinderen deze en volgende week mee in de wereld van papier en karton. Hoeveel soorten papier bestaan er niet? en wat kan je er allemaal mee doen? We ontdekken het dankzij juf Evelyne.

Hierbij al enkele foto's van de eerste dagen. Er volgen er uiteraard nog meer.

Groetjes,

Juf Evelyne en meester Ronny

31/10/2018 - Thema Herfst: in de klas

Eens in de klas bleek er heel wat aan de hand! De klas lag vol met bladeren en in het midden stond een reuze paddenstoel! En overal zaten er kabouters want die voelen zich natuurlijk heerlijk in deze omgeving.

Wie heeft er het raam laten openstaan!! ;-) De klas leek wel een bos.

We hebben dan maar veel met de bladeren gespeeld en geknutseld. We kleefden een boom met echte bladeren, boetseerden een egel en maakten er een nestje voor. We speelden met aarde en maakten er modder van waarin we schrijfdans deden op muziek.

We maakten ook zelf egelsoezen en die waren hééérlijk!

Om af te sluiten vierden we de jarigen van oktober met een poppenkast en een dansfeestje.

Ik denk dat iedereen, ik ook, heel moe was en blij dat een weekje vakantie volgde. Maar volgende week vliegen we er weer allemaal samen in. Met nieuwe vriendjes in de klas, een lieve stagiaire en het thema papier. Weet je wat je allemaal kan doen met papier? En hoeveel soorten papier er wel niet zijn?

Fijne vakantie nog en tot volgende week.

Meester Ronny

31/10/2018 - Thema Herfst: naar het bos

Ik ben jullie nog wat foto's schuldig over ons laatste thema voor de vakantie. Dan hebben we 2 weken veel geleerd over de herfst en de kabouters. Het zijn zoveel foto's dat ik ze in verschillende activiteiten zal verdelen zodat het wat overzichtelijk is.

Geniet van de foto's van je kapoen!

Het thema kon niet levendiger starten dan met een bezoek aan het bos. We deden dit samen met onze vriendjes van de eerste kleuterklas. Met de bus reden we naar Tivoli in Mechelen. We zochten naar herfstvruchten, speelden met de bladeren, vonden er zelfs kabouters die er leefden ;-)
We hebben er een picknick gehouden en speelden wat in de speeltuin. Daarna terug op de bus en toen ging ook het licht uit voor heel wat onder hen...

26/10/2018 - Jarige kindjes van de KS oktober en poppenkast

15/10/2018 - naar het bos

15/10/2018 - Met de bus naar het bos! Samen de de konijntjes van meester Ronny en de eendjes van juf Mieke.

12/10/2018 - Meebrengen bosvruchten en bladeren

Beste ouder,

Maandag gaan we samen met de eerste kleuterklas naar het Tivoli park. We blijven er de hele dag en gaan er dus ook gezellig picknicken. Hopelijk blijft het redelijk droog maar als dat niet zo is, geen erg. Van een beetje regen zijn we niet bang. De bus blijft op ons wachten op de parking mocht het toch wat teveel regenen. Dan komen we vroeger dan voorzien terug naar school.

Mocht je dit weekend, gezien het mooie weer dat ze morgen nog geven, zelf van plan zijn om naar het bos te gaan met je kind, dan mag je altijd bosvruchten en bladeren verzamelen en meegeven. Hoe meer we er hebben hoe breder we onze activiteiten de komende 2 weken kunnen maken.

Kastanjes, eikels, beukennootjes enz. zijn zeer welkom. Ook mooie, grote en stevige bladeren mogen altijd mee. Hier kunnen we heel wat mee doen in de klas.

Groetjes,

Meester Ronny

12/10/2018 - Thema huisdieren

De voorbije twee weken werkten en speelden we rond huisdieren.

Wat zijn dat...huisdieren? Een spin meester ;-) Ja, inderdaad, een spin kan ook een huisdier zijn maar we zoeken het toch iets groter.

We kregen bezoek van Roos (het zwarte hondje) en mochten haar strelen, vasthouden, eten geven en zelfs met haar gaan wandelen.

De dagen erna kregen we ook nog een konijn op bezoek. De meester had ons wel eerst gefopt door een pluche konijn in een doos te stoppen maar later was er toch een echt lief klein konijntje.
De poes Chanel en Chico de dwergpapegaai kwamen op bezoek. En dan mogen we onze klasvissen niet vergeten natuurlijk die er altijd zijn.

We hadden nog meer geluk want onze vriendjes van de lagere school hadden ook een dierendag en we mochten even op bezoek bij de hond, de cavia, de schildpad, het konijn en de vissen. 

We hebben dus heel wat huisdieren gezien.

Ondertussen maakten we hierrond enkele werkjes die al mee naar huis zijn. We schilderden voor het eerst met waterverf onze visbokaal en drukten de visjes af met onze eigen handen.

We maakten een lappenkat, kleefden pluimen op de vogel enz.

In onze klas stond een echte bench en neen hier werden geen stoute kindjes in opgesloten want er zijn geen stoute kindjes in onze klas ;-) We mochten er wel zelf de hond zijn...of de poes en zelfs de spin mocht in de bench.

En vandaag gingen we naar huis als echte konijntjes dankzij onze zelfgeprikte oren en het schminkwerk van juf Kelly. Dank je wel juf!

En tot slot...vandaag kwam juf Evelyne al even op bezoek. Zij zal als stagiaire na de herfstvakantie 2 weken met ons komen werken in de klas. Wat zijn we benieuwd naar wat ze voor ons in petto heeft.

Zoals je kan lezen en zien aan de foto's...het waren weer twee gevulde en leerrijke weken maar we hebben ook véééééél gespeeld.

03/10/2018 - SPAGHETTIAVOND

Beste ouders,

Zaterdagavond hebben we op school onze jaarlijkse spaghettiavond. Dit is een organisatie van het oudercomité. De opbrengst hiervan gaat rechtstreeks naar de kinderen. Zo betalen ze o.a. de bus wanneer we op uitstap gaan, voorzien ze wafels en chocomelk tijdens carnaval, kochten ze in het verleden onze kikker- en beervuilbak op de speelplaats en nog zoveel meer. Zonder ons oudercomité zouden we het met veel minder moeten doen.

Niks voor niks. Zo'n spaghettiavond betekent ook veel werk. Er wordt gewerkt in 2 ploegen. Van 16u30 tot 19u en van 18u30 tot 21u30.

Voor deze 2e ploeg is er jammer genoeg nog veel hulp nodig willen we de 'klanten' tijdig en goed kunnen bedienen.

Ik durf hierbij vragen of er nog ouders (grootouders, tantes, nonkels...) zijn die het nog zien zitten om een paar uurtjes te komen helpen?? Alle hulp is welkom. Misschien kan je niet blijven tot 21u30 en wil je iets vroeger naar huis. Geen probleem...alle beetjes helpen en vele kleintjes maken groot.

Wil jij onze reddende engel zijn? Laat het me donderdag of vrijdag zeker weten. Ze zullen je met open armen ontvangen!

Alvast bedankt om het in overweging te nemen.

Meester Ronny