Instapklas

16/10/2020 - Thema: herfst (TIK-TAK)

13/10/2020 - Thema herfst: toneeltje voor instap en 1KK

Een terugblikmoment voor de peuters/ kleuters. :-) 

12/10/2020 - Herfstlied 'Wierel warrel in het rond'

12/10/2020 - Naar het bos (park)

Vandaag start ons nieuwe thema “het bos” en hoe kunnen we daar beter met beginnen dan eropuit te trekken.

We stapten met z’n allen naar het bos (= eigenlijk het park aan de bibliotheek) 

daar deden we spelletjes, zochten we blaadjes, noten, takken (Antoine vond zelfs een gevallen boompje om mee te nemen) .... daarmee gaan we deze week in de klas nog leuke dingen doen!

 

11/10/2020 - Parkbezoek in plaats van bosbezoek

Hallo allemaal,

Minder goed nieuws!
Omwille van het kwakkelende weer en de onregelmatige weersvoorspellingen (gisteren gaven ze nog veel regen voor dinsdag en vandaag alweer minder) hebben wij vrijdag reeds beslist om niet naar domein 3 Fonteinen te gaan. Een beetje regen kan geen kwaad maar als het uren regent kunnen we moeilijk met onze jongsten heel de tijd buiten blijven. We kunnen niet wachten tot dinsdagochtend om de situatie in te schatten want de bus moet natuurlijk tijdig geannuleerd worden.

Goed nieuws!
We gaan maandag of dinsdag wanneer het even niet regent wel naar het park in Machelen. Daar staan ook bomen en liggen er ook bladeren op de grond. De kinderen zullen deze uitstap minstens zo leuk vinden. Je mag ze dus maandag zeker aankleden om op uitstap te gaan. Laarsjes of goeie stapschoenen voor het bos en een dikke jas. Wanneer we maandag niet geweest zijn ook dinsdag voorzien.
Herfstvruchten zullen er iets minder zijn maar daarvoor rekenen we op jullie allemaal. Ga eens wandelen ergens in een bos de komende dagen en breng gerust allerlei herfstmaterialen mee. Kastanjes, eikels, bolsters, takjes, bladeren enz. zijn allemaal welkom. We gaan er mee aan de slag tot aan de vakantie.

Groetjes...

10 tips om je ultieme herfstfoto te maken

05/10/2020 - Hoera voor juf Kelly!!

29/09/2020 - (Huis)dierententoonstelling !

Samen met onze vriendjes uit vissen- en vlinderklas en de leerlingen van het tweede leerjaar hielden we een echte dierententoonstelling in onze klassen en de refter.

we zagen veel poezen in alle kleuren, grote en kleine honden, visjes die lustig rond zwommen, vogels die mooie liedjes voor ons floten en ook een kip en kwartel en een reuze konijn... 

Dankjewel aan de mama’s , opa en Laura om deze schattige beestjes aan ons te komen tonen! 

21/09/2020 - Knuffels

21/09/2020 - Yoga rond knuffels

16/09/2020 - Ook juf Vanessa was jarig

16/09/2020 - Uitstap naar makro

11/09/2020 - In groepjes aan de slag

Vorige week hebben wij samen voor de eerste keer gewerkt in groepjes.  

Wij (meester Ronny, juf Goele, juf Vanessa en juf Kelly) splitsten zich op en deden elk een ander activiteit met een groepje kinderen.

Dit gaan wij wekelijks doen, maar de activiteiten kunnen wel eens variëren. 

Vorige week ging juf Vanessa buiten aan de slag en deed een leuk bewegingsspel. Juf Goele deed een 'Tik-Tak' in thema, meester Ronny vertelde een verhaal aan de hand van grote prenten en juf Kelly introduceerde een nieuw spelletje, namelijk een memory.

In elk van deze activiteiten richtten wij ons voornamelijk op TAAL.

03/09/2020 - Kennismaking met de klas en de nieuwe vriendjes

Hallo allemaal,

Hierbij de eerste foto's van onze nieuwe vriendjes van de instapklas. Het is nog wennen want het blijft toch wel een grote stap voor hen. Maar ze zullen snel ervaren hoe leuk het op school en in de klas kan zijn. Veel spelen, leuke werkjes maken en veel aandacht krijgen.

Groetjes

31/08/2020 - Nog 1 keer slapen en dan...mijn eerste schooldag!

Beste ouders,

Nog 1 keer slapen en dan is het zover...de eerste schooldag! De start ook van de schoolloopbaan van jullie kapoen.

Maar mag ik jullie vooreerst bedanken om jullie grootste schat toe te vertrouwen aan onze school en mijzelf. We zullen er alles aan doen opdat je kind zich hier veilig en thuis zal voelen en het zich kan ontplooien en ontwikkelen.

Hieronder een welkomstfilmpje van Nemo's eerste schooldag. Het zijn vaak de ouders die het meest zenuwachtig zijn voor deze spannende eerste schooldag. Maar eerlijk? Zelfs na enkele jaren in deze klas ben ik ook nog best wel wat zenuwachtig voor deze eerste dag ;-)

Tot dinsdag 1 september allemaal!

Meester Ronny

 

 

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.