1ste leerjaar A

24/10/2019 - Bewegend leren in het park

Vandaag gingen we naar het park. Aan de hand van een bewegingsspel herhalen we wat we geleerd hebben in de klas:

- Plaats van de letter bepalen

- Schrijven in schrijfletters

- Begrijpend lezen van woorden en korte zinnen

 

De leerlingen hadden een fijne tijd en hebben heel wat geleerd tijdens ons bewegingsspel. Volgens de leerlingen: voor herhaling vatbaar!! 

11/10/2019 - De verdwenen krullen...

Vandaag maakten we kennis met de 'krulheks'. Het was helemaal geen lieve heks, ze had de krullen van al de dieren gestolen! Aan de hand van enkele opdrachten (schrijfmotoriek stimuleren) moesten de leerlingen op zoek gaan naar de verdwenen krullen. De leerlingen slaagden erin om de opdrachten tot een goed einde te brengen! 

Opdrachten:

- Slakkie: ga met lijm over de krul van de slag en geef hem een huisje van zand

- Knor: zorg ervoor dat knor zijn leuke krulstaart weer terug krijgt

- Lam: maak krullen met witte wasco en tover ze tevoorschijn met waterverf

- Kittie: geef Kittie haar leuke krullende snorharen weer terug

11/10/2019 - Victor en zijn goed-gevoelmachine

Vandaag kwam Victor op bezoek in onze school en hij bracht zijn Goedgevoel Machine mee. De kinderen van de eerste graad mochten mee genieten van deze voorstelling.

"Victor en zijn Goedgevoel Machine" is een interactieve voorstelling (met grapjes, filmpjes, toneel, gesprekjes, …). Victor is een gekke uitvinder. Samen met Victor zijn we op zoek gegaan naar ‘groene’ en ‘rode’ gedragingen, gedachten en gevoelens of naar aanvaardbaar en onaanvaardbaar gedrag zoals pesten. Tijdens de voorstelling kregen alle kinderen een Goedgevoel latje. Met deze mini Goedgevoel Machine kunnen ze nu ook in de klas op een heel eenvoudige manier tonen en benoemen wat ze voelen en denken.

25/09/2019 - Scholenveldloop

Vandaag was het eindelijk zover, de scholenveldloop! De leerlingen keken ernaar uit om voor de eerste keer deel te nemen aan de scholenveldloop.

 's Ochtends snel omkleden in de klas en dan richting de piste, spannend hoor!

Eerst was het de beurt aan de meisjes, daarna aan de jongens.

Een hele dikke proficiat voor Kenza (1A), zij won bij de meisjes de gouden medaille! 

Een hele dikke proficiat voor Youssef (1B), hij was 5de bij de jongens! 

MAAR iedereen heeft erg zijn best gedaan en jullie verdienen allemaal een dikke duim!! 

Afbeeldingsresultaat voor dikke duim

19/09/2019 - Superhelden in het park!

Vandaag gingen we in het park op zoek naar superhelden! Aan de hand van enkele opdrachten gingen we kijken waarin we goed waren en waarin we niet zo goed waren. Hieruit leerden we dat het ene kind beter is in iets dan het andere en omgekeerd! Helemaal niet erg, want doordat we hier ook leerden om samen te werken lukte het ons om de opdrachten tot een goed einde te brengen. 

Hier enkele sfeerbeelden!

17/09/2019 - Presentatie infoavond

Door wat technische problemen, liep de presentatie tijdens de infoavond niet zo vlot. Je kan deze hier nog eens nalezen. Bij vragen, aarzel niet om mij te contacteren op school, via de agenda of via mail (annelies.verbist@dewindroos.net) ! 

Bekijk volgende documentje: Presentatie infoavond 2019-2020.pdf,

03/09/2019 - Doorschuifhoekenwerk

Vandaag deden we voor de eerste keer 'DOORSCHUIFHOEKENWERK'. We zijn dan met 3 juffen in de klas. We maken 6 hoeken en schuiven steeds door, zodat we op het einde al de hoekjes gedaan hebben. 

In 3 hoekjes krijgen we begeleiding van een juf, in de 3 andere hoekjes gaan we zelfstandig aan de slag. In de begeleide hoekjes wordt vaak nieuwe leerstof aangebracht. In de zelfstandige hoekjes oefenen we leerstof op een speelse manier verder in. 

Hier enkele foto's, we hebben al hard gewerkt in het 1ste leerjaar! 

02/09/2019 - De eerste schooldag

De eerste schooldag in het eerste leerjaar, toch wel een beetje spannend! Onze klaspop 'Hup' was verloren gelopen op school. We deden een spel om de school beter de leren kennen en telkens we een opdracht tot een goed einde gebracht hadden, kregen we een tip zodat we Hup konden vinden. Tegen het einde van de dag waren we het allemaal al goed gewoon in onze klas. We kijken allemaal uit naar leerrijk en tof schooljaar!

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.