6de leerjaar A

16/05/2019 - Fietsexamen

Vandaag waren we allemaal een beetje zenuwachtig want het was de dag van het fietsexamen. Maar al die kriebels waren nergens voor nodig want iedereen heeft het prima gedaan!

13/05/2019 - Verkeersproject

Van 13 mei tot 24 mei werken we aan ons laatste project over verkeer. Al enkele sfeerbeelden ...

10/05/2019 - Scratch

Samen met meester Geert leerden we werken met scratch, een programmeerprogramma. Vandaag toonden we aan de klas wat we maakten. Hoe cool is dat, zelfgemaakte computerspelletjes spelen in de klas!

05/04/2019 - Wij zijn wereldburgers!

Drie weken lang leerden we in ons project over wereldburgerschap. Hierbij werkten we ook een actie uit. We verkochten donderdag en vrijdag in het drankkot geen gewoon fruitsap maar wel Fairtrade fruitsap. En vrijdag na school verkochten we snoep, limonade, chips, chocolade, ... maar ook hier allemaal Fairtradeproducten. Zo zorgen wij er er toch een beetje voor dat de boeren een eerlijkere prijs krijgen voor hun producten. De winst schenken we aan Broederlijk delen!

02/04/2019 - Bezoek kringloopwinkel

Met de fiets reden we vandaag naar de Kringwinkel in Vilvoorde. Daar kregen we een korte uitlag over de werking en hun doelstellingen. Aan de hand van een detectivespel maakten we kennis met de verschillende koopjes in de kringwinkel. 

Dat was een leerrijke uitstap!

29/03/2019 - Kunst of afval?

Vandaag maakten we kunstwerken met afval. Wat een creativiteit in de klas!

28/03/2019 - Djapo

Vandaag kwam er iemand langs van Djapo. Via enkele spelletjes kwamen we meer te weten over de werelddoelstellingen. Samen willen we gaan voor een 'Gelukkig 2030'!

18/03/2019 - Project wereldburgerschap

Vandaag zijn we gestart met ons project 'Wereldburgerschap'. Eerst deden we een spel waarbij we heel voorzichtig moesten zijn met onze aarde. Daarna bespraken we enkele stellingen en kozen we welk onderwerp ons het meest aansprak.

De onderwerpen milieu, eerlijke handel, kinderrechten, gelijkheid, armoede, ... werden grondig onderzocht en aan mekaar voorgesteld. We bedachten ook acties om iets rond deze problematiek te doen. Uiteindelijk werd er beslist om iets te doen rond eerlijke handel. Jaja op het einde van ons project gaan wij met onze klas fairtrade-producten verkopen en de winst schenken we aan Broederlijk delen. 

15/03/2019 - Pyjamadag

Vandaag wilden we tonen dat we Bednet een supertoffe organisatie vinden en dat deden we door in onze pyjama naar school te komen! En 's avonds was er natuurlijk ook nog de pyjamafuif!

13/03/2019 - Halve finale Whizzkids!

Whizzkids, misschien heb je er al van gehoord. Dit is een ICT-wedstrijd waar onze doordenkers aan hebben deelgenomen. 

Door een mooie samenwerking tussen het vijfde en het zesde leerjaar, behaalden zij de halve finale. Deze vond vandaag plaats in Brussel.

Vier afgevaardigden mochten vandaag het beste van zichzelf geven tijdens verschillende opdrachten.

Wij zijn nu al super trots op onze doordenkers!

Met dank aan juf Silvia voor de begeleiding en de foto's!

12/03/2019 - Boekspel

Omdat het de maand maart jeugdboekenmaand is gingen we vandaag naar de bib.

We werden echte vloggers!

26/02/2019 - Auteur Luc Embrechts op bezoek

Vandaag kregen we bezoek van Luc Embrechts, een auteur van griezelige en knotsgekke verhalen. Hij kwam vertellen over hoe een boek tot stand komt, vanwaar zijn ideeën komen, welke boeken hij schreef, enz. Dat was een leuke ontmoeting!

21/02/2019 - Bezoek Horteco

Vandaag vertrokken we met de fiets naar Horteco. Het leek wel alsof we in een dierentuin terecht kwamen i.p.v. in een middelbare school.

12/02/2019 - Professor Prikkel op onderzoek

Ons WO-thema gaat deze periode over 'prikkels' of beter gezegd 'de zintuigen'. Onze klas werd in vijf groepen verdeeld en elke groep gaat nu op onderzoek om meer over een zintuig te weten te komen en vandaag was het tijd om te experimenteren.

05/02/2019 - Bezoek KOV

Binnenkort moeten we een belangrijke keuze maken! Naar welke school gaan we volgend jaar? Vandaag bezochten we Virgo plus, Technov en het College.

01/02/2019 - Sneeuwschool: slaapzak gezocht

Beste ouders,

Bij het uitladen van de bagage bleek één slaapzak te ontbreken. 

Heeft iemand per ongeluk een grijsgroene slaapzak mee naar huis?

Grts

meester Geert

01/02/2019 - Sneeuwschool slaapzak gezocht.

Beste ouders,

Bij het uitladen van de bagage bleek één slaapzak te ontbreken. 

Heeft iemand per ongeluk een grijsgroene slaapzak mee naar huis?

Grts

meester Geert

01/02/2019 - Aankomst

Beste ouders, het is wat drukker door de ochtendspits , dus we zullen er iets over 8u zijn. Tot straks!

01/02/2019 - Terugkomst update

Beste ouders, volgens de chauffeurs zullen wij nog steeds tussen half 8 en 8 uur toekomen.

We zijn er bijna!

31/01/2019 - Terugkomst

Beste ouders, we zijn zonet vertrokken bij het hoofdkantoor van Jeka in Stanzach. Volgens de chauffeurs zouden we tussen 7.30u en 8u moeten toekomen in Machelen.

31/01/2019 - Dag 8

Onze laatste dag ...

Momenteel zijn de kinderen volop hun valiezen aan het maken maar vanmorgen was er natuurlijk nog de skiwedstrijd ...

Onze bus komt ons vanavond tussen 19u en 20u oppikken dus in principe mogen jullie ons morgenvroeg tussen 7u en 8u verwachten. We posten zeker nog een bericht bij vertrek.

30/01/2019 - Dag 7

Vandaag alleen maar skiles op het programma , in de voormiddag en in de namiddag . En onze kids kunnen nu echt wel allemaal skiën maar er werd natuurlijk nog hard geoefend voor de wedstrijd van morgen. Het einde van onze sneeuwschool komt in zicht want straks is het onze laatste ‘echte’ avond in Bach en dus is het fuiven geblazen!

Tot morgen!

29/01/2019 - Dag 6

Vanmorgen deden we in groepjes een wandelzoektocht door Bach. Alle groepjes geraakten opnieuw in huis Breughel , de ene wel wat sneller dan de andere uiteraard. Ondertussen maakten de groepjes ook sneeuwkunstwerken. De winnaars van de zoektocht kregen een VIP -ticket voor de après-sneeuwschoolfuif. ‘s Namiddags gingen we skiën en dit gaat steeds beter . Als avondactiviteit losten we in het donker met tips een moord op. Rara, wie was de moordenaar!?

Tot morgen!

28/01/2019 - Dag 5

Wanneer we deze ochtend gewekt werden waren onze oogjes nog klein, het was dan gisteren ook een vermoeiende dag. Maar toch stond iedereen met veel zin weeral op de skipiste. Al onze beginners gaan ondertussen met de bananenlift omhoog. ‘s Namiddags stond er nog een lift op het programma : de Jochelspitze . Met een stoeltjeslift stegen we zo’n kleine 1000m , een hele belevenis. Boven was het wel heel koud dus gingen we op ‘café’ in de skihut. Het zicht toen we weer naar beneden gingen was adembenemend. Op dit moment maken onze kids video’s, we zijn benieuwd. 

Tot morgen!

26/01/2019 - Dag 4

Vanmorgen maakten we er een luie zondagochtend van. We stonden wat later op en ontbeten in pyjama. Daarna gingen we zakglijden in het zonnetje op een perfecte helling. Direct na het middageten vertrokken we voor een lange tocht naar Elbigenalb. We zagen onderweg ook een bevroren waterval en de studenten van de houtsnijschool maakten dit jaar ijssculpturen. We wandelden uiteindelijk bijna 4uur van een uitdaging gesproken! Op dit moment is er nog een andere uitdaging aan de gang : 4 tegen 37. Wie zou er winnen?

Tot morgen!

26/01/2019 - Dag 3

Vanmorgen werden we voor het eerst gewekt met de sneeuwschooldans die we daarna natuurlijk met volle overtuiging dansten. Ook onze tweede skiles stond om het programma. Al onze beginners gaan al met de kleine lift omhoog en kunnen (heel belangrijk!) stoppen. Onze gevorderden die komen als volleerde skiërs van de grote piste.

In de namiddag zijn we gaan rodelen op een echte rodelbaan. Eerst met de sleetjes een flinke klim naar boven en dan zoef naar beneden! 

Op dit moment spelen de kids een zoektocht daarheen ons huis.

Tot morgen !

25/01/2019 - Dag 2

Vanmorgen werden onze kids wakker en hoorden we een algemene ‘ooh’, want de prachtige omgeving tussen de bergen hadden ze natuurlijk gisteren nog niet in het daglicht gezien. Na het ontbijt verkenden we ons dorpje en natuurlijk ook de sneeuw. Na de middag stond de eerste skiles op het programma , en ja hoor zelfs bij onze beginners komt er al na al dat stappen met latten toch al wat glijden aan te pas. Als avondactiviteit leerden we de sneeuwschooldans en maakten we onze binnenpost. We hebben nu een mooie binnenpostmuur . Een goedgevulde dag dus. Tot morgen!

24/01/2019 - Dag 1

En dan nu nog enkele foto’s

24/01/2019 - Dag 1

Onze eerste dag was uiteraard een busrit van 12 uur maar dit leken de kids helemaal niet erg te vinden. We hebben ondertussen al lekker gegeten en de kinderen hebben zich geïnstalleerd op hun kamer en ja hoor na 15 min waren ze al allemaal in dromenland. Tot morgen!

24/01/2019 - Aangekomen

Beste ouders, na een heel vlotte reis , zonder files en geen zieke kinderen zijn we zonet om 19u aangekomen in het witte Lechtal! 

21/01/2019 - Skilift

De opdracht was: maak een skilift en zorg dat je ermee een knikker kan verplaatsen over een lengte van 1m over een hoogte van 30 cm. We doorliepen in groep het technologisch proces en ja hoor alle skiliften voldeden!

11/01/2019 - Snowmen at night

Vandaag beluisterden en bekeken we het prentenboek 'Snowmen at night', we beeldden ons in wat wij als sneeuwman 's nachts zouden doen en daarna tekenden we zelf onze 'Snowmen at night' met krijt.

10/01/2019 - Sneeuwschool 2019

Nieuws vanuit het Lechtal

Momenteel is de situatie in het Lechtal OK.
Er zijn geen dorpen of skipistes afgesloten.
Natuurlijk is er heel wat sneeuw gevallen en hebben de sneeuwruimers de hele dag hun handen vol met het ruimen van de straten.

Volgende week gaan er al enkele JEKA medewerkers naar het Lechtal.
Op dat moment gaan we een beter zicht krijgen op de situatie.
Maar nu is dus alles in orde.

Natuurlijk brengen we jullie direct op de hoogte als de situatie verandert.

 

Via de webcam aan de skipiste kunnen jullie ook zelf de weersomstandigheden in het Lechtal opvolgen.
-> google: webcam Knittel Elbigenalp

-> https://nl.bergfex.com/elbigenalp-knittel/webcams/c6334/

21/12/2018 - Kerstfeest

Na een mooie kerstviering in de kerk stond er nog iets leuks op het programma ... zelfgemaakte cadeautjes geven aan mekaar! Prettige feestdagen allemaal!

20/12/2018 - De dansplaneet

Om ons project over de ruimte af te sluiten gingen we tijdens de muzische les op bezoek bij zes verschillende planeten. Daar ontdekten we op welke manieren ze daar dansen en dat kunnen wij natuurlijk ook ...

18/12/2018 - Techniek in de ruimte

Tijdens deze vier weken project over de ruimte, deden we ook elke week iets rond techniek: we vouwden vliegtuigen, maakten een parachute, maakten sterke constructie maar het coolste van al waren toch onze waterraketten...

13/12/2018 - Planetarium Brussel

Wauw, zo mooi!!! Deze indruk krijg je zeker wanneer je even achterover leunt in het planetarium. Samen met onze gids leerden we heel wat over de ruimte, de planeten, de sterren, de seizoenen, enz. Het leek wel alsof we echt een reisje door de ruimte maakten. Heel leuk was dat!

07/12/2018 - Musiceren met emmers

Vandaag stond er een muzische les rond ritme op het programma. Met de woorden: sint, stoomboot, zwarte piet en schoentje zetten maakten we ritmische partituren die dan noten werden. We maakten zelfs onze eigen partituur en klopten deze op emmers!

06/12/2018 - Hij kwam, hij kwam ...

04/12/2018 - Dans la rue

We leerden de weg vragen in het Frans. We oefenden alvast in de klas.

03/12/2018 - Project ruimte

Wat een bedrijvigheid in de klas! We zijn gestart met een nieuw project over de ruimte!

03/12/2018 - Start van de advent!

Vandaag was het net iets moeilijker om de schoolpoort binnen de stappen, vond je niet?

Iedereen komt wel eens hindernissen tegen. Ook kinderen die naar school gaan.

Bij het begin van de advent willen we hier toch even bij stil staan.

Stap je met ons mee?

20/11/2018 - Voorlezen in de kinderopvang

Deze week is het voorleesweek. Daarom gingen wij vandaag voorlezen in de kinderopvang van Machelen. Een hele belevenis maar we vonden het supertof. Zelfs onze stoerste jongens waren helemaal vertederd door al die peuters en baby's. En we ontdekten er zelfs foto's van enkele klasgenoten ;)

19/11/2018 - Museum van mezelf

In ons taalboek lazen we over een meisje die een museum over zichzelf maakte. Dat kunnen wij natuurlijk ook en zo leerden we mekaar nog beter kennen.

16/11/2018 - Wiskunst

Aangezien onze zesdeklassers maar geen genoeg kunnen krijgen van het rekenen, zijn we vandaag zelfs tijdens de les Muzische Vorming aan de slag gegaan met enkele rekenkundige begrippen. Zo hebben we perspectief getekend, pixelart gemaakt, symmetrisch getekend, lichamen gebouwd en geometrisch getekend. Wat een namiddag!

06/11/2018 - Naar Ieper!

We leerden in de klas al veel over WOI, daarom gingen we vandaag naar Ieper. In de voormiddag bezochten we het 'In Flanders fields'-museum en in de namiddag bezochten we een Brits kerhof, een loopgraaf en de Menenpoort.

25/10/2018 - Musical: '40-45'

Vandaag stond er een spannende uitstap op het programma. We gingen naar de spektakelmusical 40-45 kijken. Een hele belevenis!

22/10/2018 - Belevingsdag 'Wereldoorlogen'

Vandaag werden we helemaal ondergedompeld in het leven tijdens WOI en WOII.

18/10/2018 - Hoekenwerk verkiezingen

Om ons project af te sluiten deden we nog een hoekenwerk over alles wat we geleerd hebben: een spel over de gemeente, ééntje over België en ééntje over de EU, een kruiswoordraadsel met 'politieke woordenschat' en een kwartet over de politieke partijen in België.

18/10/2018 - De uitslag van de verkiezingen

Niet alleen de verkiezingen zelf waren best spannend maar de uitslag natuurlijk ook. We berekenden hoeveel percent elk idee behaalde en hoeveel zetels elke partij dan kreeg. Met deze gegevens maakten we dan ook nog eens grafieken. We hadden een overduidelijke winnaar: de escape-room!

16/10/2018 - De verkiezingen

Vandaag was het eindelijk zover! De verkiezingen voor de leerlingenraad! Net echt!

15/10/2018 - Voorstelling partijpunten

Vandaag stelden we onze partijpunten voor aan onze kiezers: het derde, vierde, vijfde en zede leerjaar. De ene was toch al wat zenuwachtiger dan de andere!

12/10/2018 - Voorbereidingen verkiezingen leerlingenraad

De verkiezingen voor de leerlingenraad komen stilaan dichterbij! Dus er wordt hier hard gewerkt! We maaakten partijen, bedachten partijpunten, maakten folders en affiches, nu nod de oproepingsbrieven en de stembrieven en het is zover!

09/10/2018 - Sportdag

Moe maar voldaan keerden we terug naar school. Nadat we het hoogtouwenparcours vlot beklommen hadden, konden we ook onze kajak gemakkelijk temmen. Het was weer een dag om nooit te vergeten met vele avonturen, maar vooral met een gelukkig hartje. Onze zesdeklassers zijn heel behulpzame kinderen. Heel fijn!

05/10/2018 - Zwemles

Een hele les zwemmen met zwemvliezen, het is eens iets anders!

28/09/2018 - Bezoek gemeentehuis

Omdat we onterussen bijna alles weten over de gemeentepolitiek gingen we op bezoek naar het gemeentehuis. Daar speelden we een spel waarbij onze kennis werd getest en daarna vormden we zelfs partijen en debatteerden we in de gemeenteraad.

26/09/2018 - Scholenveldloop

Onder het luid geroep van de supporters liepen onze zesdeklassers vandaag hun laatste scholenveldloop van de lagere school. Nog een laatste keer liepen ze de benen van onder hun lijf en lieten ze zien wat ze in hun mars hebben.


We mogen ook trots vertellen dat we twee gouden medailles meegenomen hebben naar 'De Windroos'. Dikke proficiat Elena en Jelle!

Jullie hebben dat allemaal super goed gedaan. Jullie juffen zijn mega fier!

21/09/2018 - Project België en verkiezingen

We zijn in de klas gestart met ons eerste project! Na een hele lange uitleg en heel wat angst in de ogen begonnen we eraan. We planden al onze opdrachten voor een hele week in en gingen volledig zelfstandig aan het werk. We werkten in groepjes over onze gemeente en België, we ontdekten de natuurlijke getallen tot het miljard en lazen heel wat teksten over het thema verkiezingen. En na amper twee dagen maakte de angst in de ogen plaats voor stralende oogjes, want kijk wat wij eigenlijk al helemaal zelfstandig kunnen!

14/09/2018 - Graffiti

Als muzische activiteit bekeken we enkele graffitimuren en we kwamen tot de vaststelling dat we dit toch echt wel kunst vonden. Daarna gingen we aan de slag met 'Graffiticreator', een computerprogramma waarmee je zelf graffitiletters kan ontwerpen. Hiermee maakten we onze naam en dan begon het echte werk, met krijt en houtskool maakten we onze naam. Onze deur is nu helemaal in graffitistyle!

10/09/2018 - Boekdaten

We gingen vandaag op date! Niet met mekaar maar met onze lievelingsboeken.

06/09/2018 - l, dl, cl of toch ml?

Vandaag waren de inhoudsmaten aan de beurt. We rangschikten en schatten erop los!

04/09/2018 - Meten maar!

Vandaag herhaalden we de lengtematen. En hoe kunnen we dit beter doen dan door te meten?

03/09/2018 - Stap je mee?

Eindelijk is het zover, de eerste schooldag! Samen gaan we op stap naar ... hopelijk een superfijn schooljaar!

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.