6de leerjaar A

09/02/2018 - Keuze-activiteit:Carnaval

Om carnaval te vieren, mochten we opnieuw kiezen uit verschillende activiteiten. We konden knutselen, film kijken, spelletjes spelen of grimmen.    En in de namiddag was er dan de carnavalstoet.

Enkele sfeerbeelden ...

02/02/2018 - Fluofuif

Enkele sfeerbeelden ...

01/02/2018 - Bezoek Horteco

Na het bezoek aan het KOV op dinsdag reden we vandaag met de fiets naar Horteco. Daar maakten we kennis met de verschillende richtingen die daar aangeboden worden in het secundair onderwijs.

01/02/2018 - Bezoek Horteco

30/01/2018 - Doedag KOV

Tijdens de doedag van het KOV maakten we kennis met verschillende katholieke scholen in Vilvoorde en met de studierichtingen die er aangeboden werden.Hierdoor kregen we een beter beeld van de middelbare scholen.

29/01/2018 - Pi wie?

Vandaag ontdekten we wat PI precies is. We rolden erop los en ontdekten ook zo de formule voor het berekenen van de omtrek van een cirkel.

23/01/2018 - Constructies (2)

Na de constructies van tandenstokers en snoepjes was het nu tijd voor het echte werk!

19/01/2018 - Voorbereiding proclamatie 1.0

Hoewel de zesdeklassers nog minstens vijf maanden aan de schoolbanken van 'De Windroos' zullen vertoeven, begonnen we vandaag al met het uitwerken van de proclamatie. Hier alvast een sneak peek.

18/01/2018 - Constructies

Vandaag onderzochten we met snoepjes en tandenstokers welke constructies het sterkst zijn, driehoeken of vierkanten. En wanneer je naar het resultaat kijkt dan zou je dit nu moeten weten. Maar wat we echt leuk vonden was onze constructie gewoon lekker opeten!!!

15/01/2018 - Schaatsen

Dankzij de goede Sint mochten we vandaag gaan schaatsen, supertof!

12/01/2018 - Deuren openen

Vandaag deden we een muzische les drama. We openden deuren en kwamen zo in andere werelden terecht ...

22/12/2017 - Kerstbezinning!

Vandaag vond er in onze kerk een mooie kerstbezinning plaats. Dit dankzij de inzet van heel de school en de mensen van de kerk.

Bedankt aan de vele lezers en toneelspelers (groot en klein) om er een heel mooi gebeuren van te maken!
Bedankt aan de werkgroep vieringen om alles in goede banen te leiden.
Bedankt aan de leden van het koor die wekelijks kwamen repeteren en aan Françis (pianist) om hen muzikaal te begeleiden!
Bedankt aan iedereen die iets meebracht van voedsel!
Bedankt aan iedereen die erbij was!

Dit was een hele mooie manier om, samen met de lagere school, 2017 af te sluiten!

 

21/12/2017 - Bezoek Planetarium

Vandaag brachten we een bezoek aan het Planetarium in Brussel. Eerst keken we onze ogen uit in het museum en daarna keken we naar een voorstelling in de koepel van het Planetarium.

15/12/2017 - Parachutes maken

Na het vouwen van vliegtuigen probeerden we vandaag parachutes te maken. Dit lukte vrij goed (al blijkt knoopjes maken toch heel moeilijk te zijn ;)) maar de ware test, nl. onze parachutes uit het raam gooien dit bleek toch niet zo'n groot succes.

14/12/2017 - Een nieuwjaarsrap

Samen met Mike maakten we vandaag een nieuwjaarsbrief. Maar niet zomaar een nieuwjaarsbrief, nee, we rapten hem. Mike zorgde voor de opname ervan. Benieuwd naar het resultaat? Nog even geduld beste ouders, grootouders, meters en peters, op 1 januari horen jullie het resultaat.

11/12/2017 - Sneeuwpret op de speelplaats

W

06/12/2017 - Dank u Sinterklaasje (en juffen)!

De Sint had een leuke verrassing voor ons!

Niet alleen mogen we in januari gaan schaatsen, ook kregen we wat speelgoed en veel lekkers.

De juffen hielpen de Sint zelfs bij het maken van croque monsieurkes!

 

Mhmhmhmhm... Dank u Sinterklaasje!

01/12/2017 - Musiceren met emmers

Tijdens de muzische lessen maakten we kennis met ritmes en noten. We maakten zelfs onze eigen partituur en brachten ons nummertje op ... emmers.

01/12/2017 - Bezoek Giso

Vandaag gingen we eens een kijkje nemen in het GISO, we ontdekten welke richtingen je daar allemaal kan volgen in het secundair onderwijs.

30/11/2017 - Vliegen maar!

Naar aanleiding van de start van ons nieuwe W.O.-thema over de ruimte onderzochten we hoe een vliegtuig in de lucht kan blijven. Hiervoor maakten we zelf papieren vliegtuigjes en hielden heuse wedstrijden. We bekeken waarom het ene vliegtuig beter vloog dan het andere. Uiteindelijk hadden we het door, het heeft allemaal te maken met snelheid en luchtdruk!

24/11/2017 - Voorlezen

Omdat het deze week voorleesweek was lazen niet alleen de juffen voor voor ons maar gingen ook wij voorlezen in het derde leerjaar.

16/11/2017 - Planbord

We werken nu al enkele maanden met het planbord in onze klas, vandaag testten we dit uit met de twee zesdes samen. Zo konden de juffen meer mini-klasjes maken om o.a. te werken aan onze planning voor de proeven. Een succes!

13/11/2017 - Demander le chemin

We leerden hoe we in het Frans de weg moeten vragen en uitleggen. Buiten oefenden we bevelen die we kunnen geven.

07/11/2017 - Op stap in Ieper

Vandaag werden we helemaal ondergedompeld in de harde tijden van W.O.I . We bezochten het Flanders fields museum en bezochten enkele begraafplaatsen in Ieper.

17/10/2017 - Waterpret

De boog moet niet altijd gespannen staan ... Na een zwemtestje crawl mochten we lekker plonsen in het zwembad.

16/10/2017 - Professor Prikkel op onderzoek

Deze periode gaat ons WO-thema over 'Prikkels', of beter gezegd de zintuigen. Vandaag deden we in onze groepjes allerlei experimenten om deze zintuigen en de werking ervan nog beter te begrijpen.

13/10/2017 - Actua van september

Vandaag brachten Daniel, Jarne en Noa een verslag van de actualiteit van september. Het leek wel een echt journaal. Goed gedaan!

10/10/2017 - Sportdag in Hofstade

Vandaag beleefden we een hele sportieve dag in het Blosodomein in Hofstade. We hingen in de bomen op het hoogtouwenparcours, we kajakten op het meer en mountainbiketen op het domein. (Je vindt ook nog foto's bij 6B.)

06/10/2017 - Verkiezingen leerlingenraad

Vandaag was het dan eindelijk zover, dé verkiezingen. Na een hele hoop voorbereidingen zoals: partijen en partijpunten maken, stembrieven en oproepingsbrieven maken, ... waren we er klaar voor. Nu nog afwachten wie er verkozen is om in de leerlingenraad te zitten natuurlijk!

26/09/2017 - Scholenveldloop

Een jaarlijkse traditie: de scholenveldloop. Iedereen deed z'n best en liep de 2km helemaal uit. Super gedaan! Er waren zelfs twee medailles, ééntje bij de meisjes en ééntje bij de jongens!

15/09/2017 - Graffiti

We bekeken vandaag graffiti en kwamen tot het besluit dat dit echt wel kunst is en dan was het tijd voor het echte werk. Eerst maakten we onze naam met 'graffiticreator' op de computer en daarna tekenden we onze naam met krijt. Zo werd onze deur een echte graffitmuur.

05/09/2017 - Boekdaten

Vandaag gingen we op date! Nee, niet met een jongen of een meisje maar met boeken. We vertelden elkaar bij het speeddaten alles over ons lievelingsboek. Zo ontdekten we toch wel enkele boeken die we dit jaar wel eens graag zouden willen lezen.

04/09/2017 - Meten maar!

We herhaalden vandaag de lengtematen en hoe kan je dat beter doen dan door ... te meten natuurlijk!                                 

01/09/2017 - Van troep tot groep

We speelden samen in de klas spelletjes en we ondervonden dat de opdrachten die de juf ons gaf toch beter lukten wanneer we SAMEN afspraken maakten. Onze klas is geen troep maar een groep!