6de leerjaar A

05/11/2019 - Bezoek Ieper

Na een lange busrit kwamen we aan in het verre Ieper. Van onze gids Louise kregen we in het Flanders Fields museum eerst wat meer informatie over de wapens, uniformen en helmen, ... tijdens WOI. Daarna keken we onze ogen uit in het museum.

Na de middag bezochten we een Brits kerkhof, een loopgraaf en de Menenpoort. Een leerrijke dag dus!

04/11/2019 - Bezoek gemeentehuis

Om ons project over België en de verkiezingen af te sluiten bezochten we vandaag het gemeentehuis. 

Daar werden we ingedeeld in vier partijen en verdedigden we ons voorstel tijdens de gemeenteraad.

22/10/2019 - Verkiezingen op school

Deze week was het dan eindelijk zover. De verkiezingen op school zouden plaatsvinden.

Voor dit alles plaats kon vinden, moesten onze zesdeklassers hun partijpunten natuurlijk voorstellen. Dit deden ze tijdens een gezamenlijk moment.

En op donderdag was het dan zo ver! Spannend!

 

22/10/2019 - Hoekenwerk:gemeente, België, EU, ...

Speeltijd in de klas! We oefenden alles wat we leerden in ons project over België en de verkiezingen nog eens extra in op een speelse manier.

21/10/2019 - WeGoStem

Vandaag bouwden we onze eigen tekenrobot en programmeerden we erop los!

01/10/2019 - Sportdag

We startten de dag in de regen, maar geen nood in de kajak werden we toch nat. In de namiddag kwam het zonnetje tussen de wolken piepen en konden we ons uitleven op het hoogtouwenparcours.

25/09/2019 - Scholenveldloop

Vandaag liepen de zesdeklassers voor een laatste keer de scholenveldloop. Ze gaven het beste van zichzelf en er werden ook heel wat podiumplaatsen versierd door onze klassen. Heel goed gedaan, jongens en meisjes van het zesde leerjaar!

02/09/2019 - Handen vol hoop

Het jaarthema van dit schooljaar is 'Handen vol hoop'. In de klas dachten we eens na over wat we hopen voor dit nieuwe schooljaar en bedachten we een deeltje van een schoolhandshake. Deze werd dan 's namiddags samen geoefend.

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.