6de leerjaar B

24/05/2019 - Project 'Verkeer'

02/04/2019 - Bezoek kringloopwinkel

Met de fiets reden we vandaag naar de Kringwinkel in Vilvoorde. Daar kregen we een korte uitlag over de werking en hun doelstellingen. Aan de hand van een detectivespel maakten we kennis met de verschillende koopjes in de kringwinkel. 

Dat was een leerrijke uitstap!

28/03/2019 - Tijd voor actie!

Tijdens het project rond wereldburgerschap gingen de kinderen op zoek naar een actie die een invloed zou hebben op ons klimaat. Dit thema is immers heel erg actueel en houdt onze zesdeklassers ook heel erg bezig.

Klas 6B stelde een actieplan hun gemeente nog groener en nog milieubewuster te maken. Deze lieten ze ondertekenen door zoveel mogelijk inwoners van Machelen zodat ze gesteund door de burgers hun actieplan konden gaan voorstellen aan de burgemeester en de schepenen. 

In het gemeentehuis mochten onze leerlingen in dialoog gaan met de burgermeester over de punten die ze verzameld hadden. Dit was heel fijn!

Wordt vervolg ...

14/03/2019 - Bibspel spelen

Aangezien het deze maand jeugdboekenmaand is, werden we verwacht in de bibliotheek van Machelen om een bibspel te spelen rond het thema 'vriendschap'. We werden uitgedaagd om een vlog te maken over vriendschap en de resultaten waren echt super leuk!

13/03/2019 - Halve finale Whizzkids!

Whizzkids, misschien heb je er al van gehoord. Dit is een ICT-wedstrijd waar onze doordenkers aan hebben deelgenomen. 

Door een mooie samenwerking tussen het vijfde en het zesde leerjaar, behaalden zij de halve finale. Deze vond vandaag plaats in Brussel.

Vier afgevaardigden mochten vandaag het beste van zichzelf geven tijdens verschillende opdrachten.

Wij zijn nu al super trots op onze doordenkers!

Met dank aan juf Silvia voor de begeleiding en de foto's!

11/03/2019 - Leren programmeren met scratch (en meester Geert)

Deze namiddag leerden we werken met scratch. Dit is een software waarmee de leerlingen op een leuke manier leren te programmeren. Dat was toch nog niet zo gemakkelijk. Hier zie je ons alvast aan slag gaan met scratch.

11/03/2019 - Franse spelen

Om onze Franse woordenschat nog eens te herhalen na de vakantie, vonden we zelf een spel uit dat we dan samen met onze klasgenoten speelden. We zijn er dus weer goed ingevlogen!

26/02/2019 - Auteur Luc Embrechts op bezoek

Vandaag kregen we bezoek van Luc Embrechts, een auteur van griezelige en knotsgekke verhalen. Hij kwam vertellen over hoe een boek tot stand komt, vanwaar zijn ideeën komen, welke boeken hij schreef, enz. Dat was een leuke ontmoeting!

21/02/2019 - Bezoek Horteco

Vandaag vertrokken we met de fiets naar Horteco. Het leek wel alsof we in een dierentuin terecht kwamen i.p.v. in een middelbare school.

07/02/2019 - Professor Prikkels in actie

Om meer te weten te komen over onze zintuigen, gingen we zelf op onderzoek. Daarnaast doen we ook proefjes die ons meer zullen leren over de werking van onze zintuigen. Hier zie je ons aan het werk.

05/02/2019 - Bezoek KOV

Binnenkort moeten we een belangrijke keuze maken! Naar welke school gaan we volgend jaar? Vandaag bezochten we Virgo plus, Technov en het College.

01/02/2019 - Aankomst

Beste ouders, het is wat drukker door de ochtendspits , dus we zullen er iets over 8u zijn. Tot straks!

01/02/2019 - Terugkomst update

Beste ouders, volgens de chauffeurs zullen wij nog steeds tussen half 8 en 8 uur toekomen.

We zijn er bijna!

31/01/2019 - Terugkomst

Beste ouders, we zijn zonet vertrokken bij het hoofdkantoor van Jeka in Stanzach. Volgens de chauffeurs zouden we tussen 7.30u en 8u moeten toekomen in Machelen.

31/01/2019 - Dag 8

Onze laatste dag ...

Momenteel zijn de kinderen volop hun valiezen aan het maken maar vanmorgen was er natuurlijk nog de skiwedstrijd ...

Onze bus komt ons vanavond tussen 19u en 20u oppikken dus in principe mogen jullie ons morgenvroeg tussen 7u en 8u verwachten. We posten zeker nog een bericht bij vertrek.

30/01/2019 - Dag 7

Vandaag alleen maar skiles op het programma , in de voormiddag en in de namiddag . En onze kids kunnen nu echt wel allemaal skiën maar er werd natuurlijk nog hard geoefend voor de wedstrijd van morgen. Het einde van onze sneeuwschool komt in zicht want straks is het onze laatste ‘echte’ avond in Bach en dus is het fuiven geblazen!

Tot morgen!

29/01/2019 - Dag 6

Vanmorgen deden we in groepjes een wandelzoektocht door Bach. Alle groepjes geraakten opnieuw in huis Breughel , de ene wel wat sneller dan de andere uiteraard. Ondertussen maakten de groepjes ook sneeuwkunstwerken. De winnaars van de zoektocht kregen een VIP -ticket voor de après-sneeuwschoolfuif. ‘s Namiddags gingen we skiën en dit gaat steeds beter . Als avondactiviteit losten we in het donker met tips een moord op. Rara, wie was de moordenaar!?

Tot morgen!

28/01/2019 - Dag 5

Wanneer we deze ochtend gewekt werden waren onze oogjes nog klein, het was dan gisteren ook een vermoeiende dag. Maar toch stond iedereen met veel zin weeral op de skipiste. Al onze beginners gaan ondertussen met de bananenlift omhoog. ‘s Namiddags stond er nog een lift op het programma : de Jochelspitze . Met een stoeltjeslift stegen we zo’n kleine 1000m , een hele belevenis. Boven was het wel heel koud dus gingen we op ‘café’ in de skihut. Het zicht toen we weer naar beneden gingen was adembenemend. Op dit moment maken onze kids video’s, we zijn benieuwd. 

Tot morgen!

26/01/2019 - Dag 4

Vanmorgen maakten we er een luie zondagochtend van. We stonden wat later op en ontbeten in pyjama. Daarna gingen we zakglijden in het zonnetje op een perfecte helling. Direct na het middageten vertrokken we voor een lange tocht naar Elbigenalb. We zagen onderweg ook een bevroren waterval en de studenten van de houtsnijschool maakten dit jaar ijssculpturen. We wandelden uiteindelijk bijna 4uur van een uitdaging gesproken! Op dit moment is er nog een andere uitdaging aan de gang : 4 tegen 37. Wie zou er winnen?

Tot morgen!

26/01/2019 - Dag 3

Vanmorgen werden we voor het eerst gewekt met de sneeuwschooldans die we daarna natuurlijk met volle overtuiging dansten. Ook onze tweede skiles stond om het programma. Al onze beginners gaan al met de kleine lift omhoog en kunnen (heel belangrijk!) stoppen. Onze gevorderden die komen als volleerde skiërs van de grote piste.

In de namiddag zijn we gaan rodelen op een echte rodelbaan. Eerst met de sleetjes een flinke klim naar boven en dan zoef naar beneden! 

Op dit moment spelen de kids een zoektocht daarheen ons huis.

Tot morgen !

25/01/2019 - Dag 2

Vanmorgen werden onze kids wakker en hoorden we een algemene ‘ooh’, want de prachtige omgeving tussen de bergen hadden ze natuurlijk gisteren nog niet in het daglicht gezien. Na het ontbijt verkenden we ons dorpje en natuurlijk ook de sneeuw. Na de middag stond de eerste skiles op het programma , en ja hoor zelfs bij onze beginners komt er al na al dat stappen met latten toch al wat glijden aan te pas. Als avondactiviteit leerden we de sneeuwschooldans en maakten we onze binnenpost. We hebben nu een mooie binnenpostmuur . Een goedgevulde dag dus. Tot morgen!

24/01/2019 - Dag 1

En dan nu nog enkele foto’s

24/01/2019 - Aangekomen

Beste ouders, na een heel vlotte reis , zonder files en geen zieke kinderen zijn we zonet om 19u aangekomen in het witte Lechtal! 

18/01/2019 - Een skilift maken

Om de werking van een skilift beter te begrijpen, probeerden we er zelf eentje in elkaar te steken. Dit bleek al snel niet zo'n gemakkelijke opdracht te zijn, maar dankzij de tips en feedback van onze klasgenoten kwamen we al een heel eind verder. Knap denkwerk!

11/01/2019 - Snowmen at night

10/01/2019 - Sneeuwschool 2019

Nieuws vanuit het Lechtal

Momenteel is de situatie in het Lechtal OK.
Er zijn geen dorpen of skipistes afgesloten.
Natuurlijk is er heel wat sneeuw gevallen en hebben de sneeuwruimers de hele dag hun handen vol met het ruimen van de straten.

Volgende week gaan er al enkele JEKA medewerkers naar het Lechtal.
Op dat moment gaan we een beter zicht krijgen op de situatie.
Maar nu is dus alles in orde.

Natuurlijk brengen we jullie direct op de hoogte als de situatie verandert.

 

Via de webcam aan de skipiste kunnen jullie ook zelf de weersomstandigheden in het Lechtal opvolgen.
-> google: webcam Knittel Elbigenalp

-> https://nl.bergfex.com/elbigenalp-knittel/webcams/c6334/

21/12/2018 - Sterke constructies bouwen

13/12/2018 - Planetarium Brussel

Wauw, zo mooi!!! Deze indruk krijg je zeker wanneer je even achterover leunt in het planetarium. Samen met onze gids leerden we heel wat over de ruimte, de planeten, de sterren, de seizoenen, enz. Het leek wel alsof we echt een reisje door de ruimte maakten. Heel leuk was dat!

06/12/2018 - Hij kwam, hij kwam!

05/12/2018 - Hij komt, hij komt ...

03/12/2018 - Start van de advent!

Vandaag was het net iets moeilijker om de schoolpoort binnen de stappen, vond je niet?

Iedereen komt wel eens hindernissen tegen. Ook kinderen die naar school gaan.

Bij het begin van de advent willen we hier toch even bij stil staan.

Stap je met ons mee?

22/11/2018 - Voorleesweek

Deze week is het voorleesweek. Vandaag zijn we dan ook gaan voorlezen voor een wel heel jong publiek. We lazen namelijk voor in de crèche. Dat vonden we eerst heel spannend, maar ook wel heeeeel leuk!

Daarnaast werden we voorgelezen door juf Soetkin. We hoorden fantastische verhalen over de dieren in het bos. Al snel werd duidelijk dat het om de mooie fabels van Toon Tellegen ging. Bedankt juf Soetkin!

16/11/2018 - Wiskunst

Aangezien onze zesdeklassers maar geen genoeg kunnen krijgen van het rekenen, zijn we vandaag zelfs tijdens de les Muzische Vorming aan de slag gegaan met enkele rekenkundige begrippen. Zo hebben we perspectief getekend, pixelart gemaakt, symmetrisch getekend, lichamen gebouwd en geometrisch getekend. Wat een namiddag!

07/11/2018 - GISO bruggen bouwen: robotborstel

Vandaag kwamen de meesters van het GISO langs om samen met ons het technisch proces te herhalen. We leerden ook over stroomkringen en maakten ons eigen borstelrobotje.

06/11/2018 - Uitstap Ieper

Gisteren gingen we op uitstap naar Ieper. We leerden meer over hoe Wereldoorlog I Ieper en de rest van België getekend heeft. Het was heel interessant.

27/10/2018 - Proficiat juf Lynn!

22/10/2018 - Belevingsdag 'Wereldoorlogen'

Vandaag werden we helemaal ondergedompeld in het leven tijdens WOI en WOII.

15/10/2018 - Verkiezingen op school (2)

15/10/2018 - Voorstelling partijpunten

Vandaag stelden we onze partijpunten voor aan onze kiezers: het derde, vierde, vijfde en zede leerjaar. De ene was toch al wat zenuwachtiger dan de andere!

09/10/2018 - Sportdag

Moe maar voldaan keerden we terug naar school. Nadat we het hoogtouwenparcours vlot beklommen hadden, konden we ook onze kajak gemakkelijk temmen. Het was weer een dag om nooit te vergeten met vele avonturen, maar vooral met een gelukkig hartje. Onze zesdeklassers zijn heel behulpzame kinderen. Heel fijn!

27/09/2018 - Afterparty scholenveldloop

Om onze sportieve benen en de overwinningen van gisteren te vieren, trakteerde de juf ons op een drankje. Santé!

26/09/2018 - Scholenveldloop

Onder het luid geroep van de supporters liepen onze zesdeklassers vandaag hun laatste scholenveldloop van de lagere school. Nog een laatste keer liepen ze de benen van onder hun lijf en lieten ze zien wat ze in hun mars hebben.


We mogen ook trots vertellen dat we twee gouden medailles meegenomen hebben naar 'De Windroos'. Dikke proficiat Elena en Jelle!

Jullie hebben dat allemaal super goed gedaan. Jullie juffen zijn mega fier!

21/09/2018 - Tijd voor ontspanning!

Na al dat harde werk was het tijd voor een beetje ontspanning.
Daar hebben we van genoten!

21/09/2018 - Project 'Verkiezingen'

Deze week zijn we gestart met een project rond de 'Verkiezingen'. Na enkele korte instructies werkten we onze lessen zelfstandig af. We hebben heel veel geleerd over rekenen, de verkiezingen, taal, onszelf en de anderen. We vonden het heel fijn om op deze manier te werken.

Volgende week gaan we verder met ons project.

10/09/2018 - Werken met de tijd

Deze ochtend gingen we aan de slag met de tijd. Het meten van onze hartslag in een minuut voor en na een inspanning was heel leuk. Het berekenen van een tijdsverschil daarentegen was wat moeilijker, maar oefening baart kunst!

07/09/2018 - Wegen is weten!

Vandaag gingen we aan de slag met verschillende voorwerpen (met verschillende gewichten) en met verschillende weeginstrumenten.Blijkt dat het schatten van een gewicht toch niet zo gemakkelijk is, maar ... Al doende leert men!

05/09/2018 - Graffiti

Nadat we bespraken wat we vonden van graffiti, gingen we zelf aan de slag met een software om graffitiletters en verschillende stijlen uit te proberen.

Vervolgens probeerden we onze eigen ontwerpen op papier te krijgen en kleurden we de letters in met krijt. De resultaten hiervan mogen er zeker zijn!

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.