6de leerjaar B

17/10/2017 - Op onderzoek met professor Prikkel

Deze week staan onze verschillende zintuigen in de kijker. Via zowel onderzoek op papier als onderzoek via experimenten, komen de zesde klassers meer te weten over de zintuigen. Na hun onderzoek, bereiden ze een presentatie voor waardoor iedereen expert wordt in de werking van zintuigen bij zowel mensen als dieren.

Zijn jullie ook al benieuwd naar de resultaten?

16/10/2017 - Op stap met google maps

Om wat extra te oefenen voor de toets van rekenen, gingen we met de kinderen van 6B op stap met google maps.  Aan de hand van digitale en papieren kaarten, volgden we  de route rond de school.  Gelukkig zijn we niet verloren gelopen...

10/10/2017 - Sportdag 'Hofstade'

Vandaag beleefden we een super leuke dag in Hofstade. Tussen de regendruppels door genoten we van het hoogtouwenparcours, het mountainbiken en het kajakken. Hierbij enkele sfeerbeelden.

29/09/2017 - Verkiezingen: campagne voorbereiden

Het komt steeds dichter en dichter ... de verkiezingen voor de leerlingenraad. We bereiden ons alvast voor op het voeren van campagne. Slogans, veel kleur en grote letters. En of onze affiches op zullen vallen!

26/09/2017 - Scholenveldloop!

Vandaag liepen onze zesde klassers de scholenveldloop. EN ... We hebben een winnaar. Proficiat Tine! Zowel jij als je klasgenoten hebben super goed gelopen! Fier juf! :-)

(Foto's: zie klas 6A)

26/09/2017 - Verkiezingen: partijpunten opstellen

In kader van de schoolverkiezingen, stelden de leerlingen verschillende partijpunten op waarmee ze zullen 'strijden' tegenover elkaar. De groep met de meeste stemmen voor een partijpunt zal een voorzitter voor de leerlingenraad naar voren brengen. SPANNEND...

25/09/2017 - Hanne is jarig!

Bericht van onze klasfotograaf (Erza)

Vandaag waren Hanne en onze juf jarig. Hoera!
Om dit te vieren bracht Hanne super gekke, maar erg lekkere wafels mee.
Ze hadden letterlijk alle kleuren van de regenboog. Cool!

22/09/2017 - De brabançonne in een nieuw jasje

Om een beetje in het thema van W.O. te blijven (verkiezingen), maakten we een klaslied op het deuntje van de Brabançonne. De juf stond versteld van de prachtige teksten die de leerlingen schreven. Heel knap hoor!

04/09/2017 - Boekendaten

We stelden vandaag ons favoriete boek voor aan onze klasgenoten door middel van het boekendaten. Dit was heel fijn! Onze zesde klassers vertelden heel graag over de verhalen in hun boeken. We leerden ook verschillende soorten nieuwe boeken kennen die we zeker eens zouden willen lezen.

01/09/2017 - De eerste schooldag!

Vandaag was een drukke dag waarop we kennismaakten met een nieuwe juf, een nieuwe klas en vooral met de gewoontes in die klas. We stelden onszelf voor en maakten ook een afdruk van onze voet om de klasdeur te versieren want SAMEN gaan we OP STAP NAAR ...