6de leerjaar B

15/11/2021 - Beleefdag Wereldoorlogen

We kropen in de huid van een soldaat, burger of zuster en leerden een hele dag bij over de beide Wereldoorlogen. We startten de dag met in formatie staan en marcheren. Daarna deden we allerlei keuzeactiviteiten in de vorm van een hoekenwerk. Om de dag af te sluiten keken we samen naar 'Musical '14-'18'. 

Wat een dag ...

09/11/2021 - Uitstap naar Ieper

Na een rondrit door en rond Ieper waarbij we verschillende begraafplaatsen en loopgraven bezochten, werden we opgewacht in het Flanders Field Museum. Hier namen we deel aan een workshop waarin we verschillende uniformen en wapens te zien kregen en kregen we een rondleiding door het museum. 

De gidsen hebben ons volledig meegenomen in de tijd en bezorgden ons een dag om nooit te vergeten!

22/10/2021 - Verkiezingen op school

Nadat we onze partijpunten voorgesteld hadden aan onze kiezers, was het zo ver ... De leerlingen voor de leerlingenraad en hun partijpunten zouden gestemd worden. 

De leerlingen van het zesde hadden allemaal super leuke ideeën, maar uiteindelijk werd het partijpunt 'Regendagen' verkozen. Ilona zal dus plaats nemen als voorzitster in onze leerlingenraad. 

Dikke proficiat allemaal!

13/09/2021 - Sportdag Hofstade

Windsurfen en hoogtouwenparcours beklimmen waren onze uitdagingen van vandaag. 

En wat hebben onze zesdeklassers dat goed gedaan! 

Een sportdag om nooit te vergeten!

01/09/2021 - De eerste schooldag

1 september ... Eindelijk gaan de schoolpoorten weer open. We werden opgewacht door (nog kale) boomstammen en fluitende vogeltjes. Meteen werden we ondergedompeld in het nieuwe jaarthema 'Als bomen vertellen'.

Na een korte inleiding, maakten we een wandeltocht doorheen Machelen en moesten we samen allerlei opdrachten volbrengen. We speelden samen spelletjes, gingen op zoek naar de leukste bomen, genoten van de stilte, ... en leerden elkaar vooral op een hele andere manier kennen. 

Wat een fijne, eerste schooldag! 

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.