6de leerjaar B

09/02/2018 - Keuze-activiteit:Carnaval

Om carnaval te vieren, mochten we opnieuw kiezen uit verschillende activiteiten. We konden knutselen, film kijken, spelletjes spelen of grimmen.    En in de namiddag was er dan de carnavalstoet.

Enkele sfeerbeelden ...

02/02/2018 - Fluofuif

Enkele sfeerbeelden ...

01/02/2018 - Bezoek Horteco

Na het bezoek aan het KOV op dinsdag reden we vandaag met de fiets naar Horteco. Daar maakten we kennis met de verschillende richtingen die daar aangeboden worden in het secundair onderwijs.

30/01/2018 - Doedag KOV

Tijdens de doedag van het KOV maakten we kennis met verschillende katholieke scholen in Vilvoorde en met de studierichtingen die er aangeboden werden.Hierdoor kregen we een beter beeld van de middelbare scholen.

26/01/2018 - Poëzieweek

Aangezien het deze week poëzieweek was, gingen we deze namiddag aan de slag met verschillende gedichten en opdrachten. Dat was heel fijn!

23/01/2018 - Sterke constructies

Tijdens de techniekles gingen we zelf actief op zoek naar de oplossing op de vraag: 'Welke constructie is het sterkst?' Na heel wat gepuzzel en getest bleek dat constructies gemaakt uit driehoeken sterker zijn, dan constructies die gemaakt zijn uit vierkanten.

Daarnaast hebben we ook geleerd dat het heel moeilijk is om met snoepjes aan de slag te gaan zonder er af en toe eens eentje op te peuzelen.

Hier zie je ons alvast aan het werk.

22/01/2018 - Turnen met de juf

Aangezien meester Peter vandaag ziek was, gaf de juf ons zelf turnen. En als je de juf laat doen, dan krijg je zoiets als dit ...

19/01/2018 - Voorbereiding proclamatie 1.0

Hoewel de zesdeklassers nog minstens vijf maanden aan de schoolbanken van 'De Windroos' zullen vertoeven, begonnen we vandaag al met het uitwerken van de proclamatie. Hier alvast een sneak peek.

15/01/2018 - Schaatsen

Dankzij de goede Sint mochten we vandaag gaan schaatsen, supertof!

22/12/2017 - Kerstbezinning!

Vandaag vond er in onze kerk een mooie kerstbezinning plaats. Dit dankzij de inzet van heel de school en de mensen van de kerk.

Bedankt aan de vele lezers en toneelspelers (groot en klein) om er een heel mooi gebeuren van te maken!
Bedankt aan de werkgroep vieringen om alles in goede banen te leiden.
Bedankt aan de leden van het koor die wekelijks kwamen repeteren en aan Françis (pianist) om hen muzikaal te begeleiden!
Bedankt aan iedereen die iets meebracht van voedsel!
Bedankt aan iedereen die erbij was!

Dit was een hele mooie manier om, samen met de lagere school, 2017 af te sluiten!

 

21/12/2017 - Bezoek Planetarium

Vandaag brachten we een bezoek aan het Planetarium in Brussel. Eerst keken we onze ogen uit in het museum en daarna keken we naar een voorstelling in de koepel van het Planetarium.

15/12/2017 - Rappen met Mike Claeys

Vandaag maakten we samen met Mike Claeys een nieuwjaarsrap. We schreven eerst zelf onze tekst, waarna we deze ook professioneel opnamen.

Wij zijn alvast benieuwd naar het eindresultaat.

06/12/2017 - Dank u Sinterklaasje (en juffen)!

De Sint had een leuke verrassing voor ons!

Niet alleen mogen we in januari gaan schaatsen, ook kregen we wat speelgoed en veel lekkers.

De juffen hielpen de Sint zelfs bij het maken van croque monsieurkes!

 

Mhmhmhmhm... Dank u Sinterklaasje!

01/12/2017 - Op bezoek in GISO

Om het GISO en de studierichtingen die ze aanbieden wat beter te leren kennen, gingen we vandaag eens op bezoek. Enkele leerkrachten namen ons mee naar hun praktijklokaal en legden ons uit wat de leerlingen hier allemaal leerden. We mochten ook zelf veel uitproberen. Dat was super leuk!

24/11/2017 - Hoorspel 'Heksen'

Nadat we het script voor ons hoorspel gans uitgeschreven hebben, oefenden we vandaag onze tekst in zodat we ons hoorspel de volgende keer vlot op kunnen nemen.

Zijn jullie ook al benieuwd naar het eindresultaat?

23/11/2017 - Voorlezen voor de derdeklassers

Nadat we deze week oefenden op het voorlezen van boeken, lazen we onze verhalen vandaag voor aan de derdeklassers. De meesten luisterden heel aandachtig en hadden veel plezier door de leuke verhalen die de zesdeklassers voorlazen. Goed gedaan!

22/11/2017 - Voorleesweek met juf Suzy

In het kader van de voorleesweek, kwam juf Suzy ons een wel zeer bijzonder verhaal voorlezen. Het trieste liefdesverhaal van Romeo en Julia werd expressief en met de nodige achtergrondinformatie aan ons voorgelezen. Dank je wel juf Suzy om dit prachtige verhaal met ons te delen.

20/11/2017 - ICT-les met meester Geert

Vandaag kregen we ICT-les van meester Geert. We maakten samen een professioneel google-account aan om mails naar elkaar en naar leerkrachten te sturen in verband met school. Nadat we een rondleiding kregen door de apps van google, gingen we er ook zelf mee aan de slag. Nadien stelden we enkele afspraken op om veilig om te gaan met deze accounts.

We hebben weer heel wat bijgeleerd dankzij meester Geert!

09/11/2017 - Oppervlaktematen ... Hoe zit dat nu weer?

Tijdens de rekenles herhaalden we de begrippen oppervlakte- en landmaten. Om nog eens te ervaren hoe groot bepaalde oppervlaktemate zijn, tekende we deze zelf uit. Hier zie je ons aan de slag.

08/11/2017 - Bruggen bouwen: borstelrobot maken

Vandaag kwamen de meesters van het GISO-Machelen ons vertellen over elektrische stroomkringen. Als toepassing hierop maakten we onze eigen borstelrobot. Dat was cool!

07/11/2017 - Uitstap 'Flanders Fields' Ieper

Wat hebben de kinderen van het zesde leerjaar er een leerrijke dag opzitten, zeg. Gedurende de hele dag hoorden we verschillende verhalen en zagen we verschillende materialen en plaatsen vanuit de Eerste Wereldoorlog. Dit was een dag om niet snel te vergeten.

20/10/2017 - Optische kunst

Vandaag gingen we aan de slag met ruiten in drie verschillende kleuren. Door deze op een bepaalde manier samen te leggen, kon je kubussen vormen. Hier zie je ons alvast aan het werk.

17/10/2017 - Op onderzoek met professor Prikkel

Deze week staan onze verschillende zintuigen in de kijker. Via zowel onderzoek op papier als onderzoek via experimenten, komen de zesde klassers meer te weten over de zintuigen. Na hun onderzoek, bereiden ze een presentatie voor waardoor iedereen expert wordt in de werking van zintuigen bij zowel mensen als dieren.

Zijn jullie ook al benieuwd naar de resultaten?

16/10/2017 - Op stap met google maps

Om wat extra te oefenen voor de toets van rekenen, gingen we met de kinderen van 6B op stap met google maps.  Aan de hand van digitale en papieren kaarten, volgden we  de route rond de school.  Gelukkig zijn we niet verloren gelopen...

10/10/2017 - Sportdag in Hofstade

Vandaag beleefden we een hele sportieve dag in het Blosodomein in Hofstade. We hingen in de bomen op het hoogtouwenparcours, we kajakten op het meer en mountainbiketen op het domein. (Je vindt ook nog foto's bij 6B.)

10/10/2017 - Sportdag 'Hofstade'

Vandaag beleefden we een super leuke dag in Hofstade. Tussen de regendruppels door genoten we van het hoogtouwenparcours, het mountainbiken en het kajakken. Hierbij enkele sfeerbeelden.

29/09/2017 - Verkiezingen: campagne voorbereiden

Het komt steeds dichter en dichter ... de verkiezingen voor de leerlingenraad. We bereiden ons alvast voor op het voeren van campagne. Slogans, veel kleur en grote letters. En of onze affiches op zullen vallen!

26/09/2017 - Scholenveldloop

Een jaarlijkse traditie: de scholenveldloop. Iedereen deed z'n best en liep de 2km helemaal uit. Super gedaan! Er waren zelfs twee medailles, ééntje bij de meisjes en ééntje bij de jongens!

26/09/2017 - Scholenveldloop!

Vandaag liepen onze zesde klassers de scholenveldloop. EN ... We hebben een winnaar. Proficiat Tine! Zowel jij als je klasgenoten hebben super goed gelopen! Fier juf! :-)

(Foto's: zie klas 6A)

26/09/2017 - Verkiezingen: partijpunten opstellen

In kader van de schoolverkiezingen, stelden de leerlingen verschillende partijpunten op waarmee ze zullen 'strijden' tegenover elkaar. De groep met de meeste stemmen voor een partijpunt zal een voorzitter voor de leerlingenraad naar voren brengen. SPANNEND...

25/09/2017 - Hanne is jarig!

Bericht van onze klasfotograaf (Erza)

Vandaag waren Hanne en onze juf jarig. Hoera!
Om dit te vieren bracht Hanne super gekke, maar erg lekkere wafels mee.
Ze hadden letterlijk alle kleuren van de regenboog. Cool!

22/09/2017 - De brabançonne in een nieuw jasje

Om een beetje in het thema van W.O. te blijven (verkiezingen), maakten we een klaslied op het deuntje van de Brabançonne. De juf stond versteld van de prachtige teksten die de leerlingen schreven. Heel knap hoor!

04/09/2017 - Boekendaten

We stelden vandaag ons favoriete boek voor aan onze klasgenoten door middel van het boekendaten. Dit was heel fijn! Onze zesde klassers vertelden heel graag over de verhalen in hun boeken. We leerden ook verschillende soorten nieuwe boeken kennen die we zeker eens zouden willen lezen.

01/09/2017 - De eerste schooldag!

Vandaag was een drukke dag waarop we kennismaakten met een nieuwe juf, een nieuwe klas en vooral met de gewoontes in die klas. We stelden onszelf voor en maakten ook een afdruk van onze voet om de klasdeur te versieren want SAMEN gaan we OP STAP NAAR ...