6de leerjaar B

06/12/2022 - Sinterklaas!

10/11/2022 - Bezoek gemeentehuis

Vandaag bezochten we het gemeentehuis van Machelen. Nadat we wat informatie kregen over de verschillende diensten en hun taken, ontdekten we via een quiz of we alles goed begrepen hadden.
Afsluiten deden we met een drankje.
Het was fijn om het gemeentehuis eens helemaal te kunnen ontdekken!

08/11/2022 - Bezoek Ieper

Na een lange busrit startten we onze dag in Ieper in het Flanders Fields museum. We bezochten met een gids het museum en volgden een workshop over o.a. Oorlogspropaganda, de evolutie van de kledij en de wapens in de eerste Wereldoorlog. In de namiddag bezochten we een Brits kerkhof en ontdekten we dat er vele verschillende nationaliteiten en godsdiensten samen in ons land vochten. We gingen ook naar Hill 60 waar we kraters zagen die geslagen zijn tijdens explosies in de eerste Wereldoorlog. Het was een leerrijke dag!

28/10/2022 - Verkiezingen op school

Eindelijk was het zover ... 

Nadat we ons helemaal verdiepten in (de verschillende bestuursorganen die er zijn in) Machelen, Vlaams-Brabant, België en in de EU, was het tijd om het woord 'democratie' te laten spreken in De Windroos. 
Het zesde leerjaar organiseerde schoolverkiezingen zodat we de leerlingenraad van het schooljaar 2022-2023 konden samenstellen. 

Het winnende partijpunt werd 'Sporten tijdens de middagpauze', maar naast het organiseren van deze activiteit zal de leerlingenraad nog meerdere belangrijke zorgen en taken op zich nemen. 

Wordt vervolgd ... :-)

27/10/2022 - Voorstellen partijpunten 2022

Donderdag stelden we onze partijpunten voor aan de kiezers van onze school. 

Dat was heel spannend, spreken voor zo een grote groep!

 

04/10/2022 - Sportdag Hofstade

Wat een prachtige sportdag hebben wij achter de rug. Watersporten en bengelen in de hoogtouwen.
We deden goed ons best!

23/09/2022 - Zeeklassen dag 5

Jammer genoeg was vandaag onze laatste dag al aangebroken. Na het maken van de koffers gingen we op ontdekking in de Noordduinen. We deden dit met de tante van Thor. Nog een grote dankjewel hiervoor! En na het middagmaal was het dan zover, we zijn weer onderweg naar Machelen …

22/09/2022 - Zeeklassen dag 4

Vanmorgen stonden er twee spannende activiteiten op het programma: gocarten en onze zelfgemaakte windvliegers uittesten. Na het middagmaal reden we naar De Panne waar een gids ons op het strand alles vertelde over de schelpen, wieren, ... die we op het strand kunnen vinden. Na het avondmaal (frietjes!) toonden enkele leerlingen hun talenten tijdens de bonte avond. En de avond werd natuurlijk afgesloten met een fuif!

21/09/2022 - Zeeklassen dag 3

Vanmorgen vertrokken we met de kusttram naar het strand van Oostduinkerke. Daar was de garnaalvisser al druk in de weer. Hij toonde ons zijn vangst en we ontdekten dat het zeewater wel heel snel kan opkomen. Daarna maakten we een rit met de huifkar naar de vrouw van de garnaalvisser, zij kookte de gevangen garnalen en leerde ons heel wat over de grijze Noordzeegarnaal. We mochten ze ook pellen en natuurlijk opeten. Na de picknick reden we naar de kinderboerderij van Nieuwpoort waar we onszelf trakteerden op een ijsje dankzij de goede verkoop van de limonade. Tot slot maakten we nog een wandeling langs de IJzermonding waar we zelfs zeehonden zagen. Meester Ronny had ook nog een leuke activiteit voor ons in petto, een techniekles waar we windvliegers maakten. Als avondactiviteit stond een casinoavond op het programma. De winnaars kregen VIP-ticket voor de fuif want ja morgen is het reeds onze laatste avond.

20/09/2022 - Zeeklassen dag 2

Vandaag vertrokken we met de kusttram naar Oostende. Daar volgden we twee workshops: koken met vis en we gingen op ontdekking in de spuikom. Op de terugweg maakten we nog een wandeling langs de haven en de vismijn en namen we de overzetboot. Als avondactiviteit gingen we op tocht in het donker op zoek naar een moordenaar. RaRa wie van de begeleiders is een moordenaar?

19/09/2022 - Zeeklassen dag 1

Na een vlotte busrit bereikten we rond 11 uur het Reigersnest. We aten ons tienuurtje en speelden even op de speeltuin. Daarna was het tijd om onze kamers te ontdekken en onze koffers uit te pakken. Na een lekkere middagmaaltijd deden we een fotozoektocht en zo verkenden we Sint-Idesbald. Onze tocht leidde naar het strand en de zee was wel heel verleidelijk. We bouwden nog zandkastelen en daarna was het tijd om terug te gaan naar het Reigersnest. Na het avondeten schreven we brieven en nu zijn we bezig met de spannende zeeklassenquiz. Ook benieuwd wie er gaat winnen?

19/09/2022 - Goed aangekomen!

Beste ouders, onze rit verliep prima en we zijn rond 11 uur aangekomen in het Reigersnest. De speeltuin is reeds verkend en nu zijn de kamers aan de beurt.

02/09/2022 - Onze eerste mediales

We vliegen er al meteen in!

Want volgende week vrijdag verkopen we tijdens de info-avond homemade lemonade tvv onze zeeklassen. En daar moeten we uiteraard reclame voor maken.

Daarom maakten we samen met juf Soetkin een affiche zodat we dit nieuws kunnen verspreiden.

Iedereen welkom voor een verfrissend drankje!

02/09/2022 - Een gezellige namiddag in 6B

Een creatieve namiddag in 6B? Dat ziet er zo uit ... Veel bedrijvigheid en plezier :-)

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.