Artikels en activiteiten

De Windroos valt in de (boeken)prijzen...

Toegevoegd op: 21/12/2017

Afbeeldingsresultaat voor voorleesdag

We lieten eerder al weten dat de voorleesweken in de lagere- én in de kleuterschool een onwaarschijnlijk succes waren.  Door onze originele aanpak én de grote ouderbetrokkenheid vallen we nu in de prijzen! 

Het VCOC (de koepel voor Vlaamse ouders) schenkt ons daarom een boekenpakket, zodat we binnenkort nog meer kunnen lezen op school.

 

Omdat we lezen écht belangrijk vinden, starten we na de vakantie met een nieuw boekenproject op onze speelplaats.

Op het sportveld wordt voor de kinderen van de lagere school een rustige leeshoek voorzien, waar kinderen heerlijk kunnen wegdromen in een boek.  We plaatsen er ook een gloednieuwe boekenkoffer met daarin de boeken, die werden meegebracht voor de uitdaging van 125 jaar de Windroos.

En we zetten ook in op digitale boeken. Via de 'Fundels' kunnen kinderen uit het eerste en tweede leerjaar voortaan heerlijk genieten van een digitaal boek op school én thuis op hun eigen niveau.  Voor de kleuters hebben we digitale prentenboeken van Fundels.

Leesplezier gegarandeerd in De Windroos!

 

Meertalig voorleesproject in de kleuterschool, wat een succes!

Toegevoegd op: 05/12/2017

Na de lagere school organiseerde ook de kleuterschool vorige week heel wat voorleesmomenten.  Het was echter niet zomaar een voorleesweek...  Aan het meertalig voorleesproject van onze kleuterschool namen maar liefst 41 ouders deel!
 
Met veel enthousiasme kwamen deze ouders voorlezen in de moedertaal van onze kleuters.  Voor anderstalige kleuters was dit even terug genieten in de thuistaal.  Met dit project bevorderen we het welbevinden van onze kleuters, betrekken we ouders en stimuleren we het voorlezen.  Want voorlezen, in welke taal dan ook, is nu éénmaal een hefboom om later het Nederlands machtig te worden. 
 
BEDANKT aan alle leerkrachten en ouders, die deelnamen aan deze voorleesweek en hopelijk tot de volgende keer...

En natuurlijk ook aan juf Inneke: bedankt voor de knappe organisatie!

 

Fietsenstalling

Toegevoegd op: 28/11/2017

De nieuwe fietsenstalling wordt geplaatst op het sportveld.

Voorleesweek een succes in de lagere school!

Toegevoegd op: 27/11/2017

Vorige week werd er massaal gelezen in onze lagere school.  Dé aanleiding hiervoor was natuurlijk ... de voorleesweek.  Waar sommige scholen dan eens een boek openslaan, werden bij ons letterlijk alle boeken uit de kast gehaald.  Verschillende gezellige leeslokalen werden ingericht en zowel ouders als leerkrachten lazen enthousiast voor aan onze leerlingen.  En dan waren er natuurlijk ook de kinderen zelf, die hun voorleestalent bovenhaalden.  De kinderen van de jongere klassen luisterden geboeid naar de verhalen van oudere leerlingen.  Wat een gezellig lees-sfeertje hing er hier.  Was het maar elke week voorleesweek!

Dank aan alle leerkrachten, ouders en kinderen om voor te lezen aan onze kinderen. En in het bijzonder aan juf Suzy om deze voorleesweek te organiseren!

 

De komende week gaan onze kleuters massaal aan het lezen. Juf Inneke en de leerkrachten van de kleuterschool organiseren namelijk een meertalig voorleesproject.  Onze kleuters kunnen in hun eigen moedertaal luisteren naar verhalen uit prachtige prentenboeken! 

Sportveld plechtig ingehuldigd

Toegevoegd op: 27/10/2017

Op donderdag 27 oktober was het eindelijk zover. Hét sportveld, dat de voorbije maanden volledig werd vernieuwd, werd officieel ingehuldigd.

Reeds in de voormiddag waren de leerlingen van de vierde klas druk in de weer met het maken van heerlijk gezonde hapjes voor de receptie. In de namiddag volgde de ceremonie met heel wat blije gezichten, een toespraak van juf Machteld én het doorknippen van het lint.  Het sportveld is nu definitief open! Daarna konden de kinderen heerlijk smullen van de groentensatés, die de vierdeklassers maakten.  

Op vrijdag mocht elke klas van de lagere school het sportveld dan eens uittesten.  Wat een fijne plek in onze school!  Vanaf november is het sportveld elke speeltijd open voor de kinderen van de lagere school.

Zij kunnen er dan heerlijk genieten van de toffe speeltuin, heel wat extra ruimte, een rustige leeshoek én voor de kleinsten ook een zandbak. Momenteel wordt er langs de straatkant nog gewerkt aan een gloednieuwe overdekte fietsenstalling. 

Vanaf de lente start er op school ook een moestuinproject, waarbij de kinderen met groene vingers in de nieuwe moestuin aan het sportveld zelf hun groenten kunnen kweken... Plezier verzekerd!

Verkeersweek

Toegevoegd op: 16/10/2017

De verkeersweek is gestart ...

Beurtrol fruitschillers

Toegevoegd op: 18/09/2017

Hier vinden jullie de beurtrol om fruit op onze school te komen schillen.

Indien er nog kandidaten zijn kan je dit steeds laten weten aan de directie of via directie@dewindroos.net


Bekijk volgende documentjes: lijst schillers 2017 2018 Deel 1.pdf,

Fase 4 Aanleg sportveld

Toegevoegd op: 07/09/2017

Gieten van de rubberen valbodem en plaatsen van panelen in kleur.

Fase 3 Aanleg sportveld

Toegevoegd op: 24/08/2017

Kleutertoiletten plaatsen 1KA en 1KB

Toegevoegd op: 18/08/2017

Fase 2 aanleg sportveld

Toegevoegd op: 18/08/2017