Projecten

 

JAARTHEMA: Als bomen vertellen.

Toegevoegd op: 22/01/2022

 

Elk jaar werken we met een jaarthema, maar dit jaar willen we extra ons best doen om het jaarthema écht te laten leven op onze school. Het thema van dit jaar is ‘als bomen vertellen’. 

Bomen doen ons goed. Bomen doen ons dromen. Wist je dat de wortels van bomen onder de grond met elkaar verbonden zijn? En dat bomen elkaar zo helpen en voedsel doorgeven? Bomen leven veel trager dan wij, maar ze zijn onmisbaar en dragen heel wat bij. Ze zorgen voor zuurstof en nog zoveel andere dingen.

 

September – als bomen vertellen... 

We startten het jaar dan ook met een mooie wandeling door Machelen waarbij we verschillende opdrachten uitvoerden om elkaar (nog) beter te leren kennen. Bij elke uitgevoerde opdracht kregen onze leerlingen een symbool. En deze symbolen zullen ons leiden doorheen het schooljaar. 

Wanneer je bij ons op school bent of aan de poort staat, kijk zeker eens naar ons mooie ‘schoolbos’ dat je kan zien aan de ramen van de refter en de turnzaal. 
Dit bos zal, samen met onze kinderen, heel het jaar door verder groeien. 

 

Oktober – wat kan ik voor je doen -  
 

Deze maand hebben we ons meter en peter project opgestart. Elke leerling van onze school werd samengebracht met een andere leerling. (Bijvoorbeeld een leerling van het 6e leerjaar werd meter of peter van een kindje uit de instapklas).  
Zo willen we onze jongste kinderen laten weten en laten voelen dat ze altijd iemand hebben waarbij ze terecht kunnen met vragen, zorgen of om fijn mee te spelen! 
Onze oudere kinderen vinden het dan ook heel fijn om mee zorg te dragen voor hun mete- en petekindjes. 
Elke week deden we een activiteit om elkaar beter te leren kennen: samen spelen, knutselen, voorlezen, …  

 
 

 

November – troost zoeken, troost vinden -