Extramuros

Extramuro’s is een term die staat voor meerdaagse buitenschoolse activiteiten. Op onze school hebben we er 2. Namelijk de boerderijklassen in het 2de leerjaar en de sneeuwklassen in het 6de leerjaar.

Boerderijklassen

Boerderijklassen is een driedaagse uitstap naar de Vierhoekhoeve in Gijzenzele. Voor velen is dit de eerste maal van huis zonder mama of papa. Dit is dus een zeer spannende gebeurtenis voor kind en ouder. Tijdens de boerderijklassen komen de kinderen in contact met het leven op de boerderij. Ze maken kennis met de diertjes en krijgen ook verschillende workshops van de plaatselijke boer en boerin. Zo leren ze zelf choco maken, brood bakken en leren ze zorgen voor de dieren op de boerderij.

De kinderen beleven er een prachtige tijd en komen steeds tevreden en uitgeput terug thuis.

Kijk naar de belevenissen op https://boerderij1617.wordpress.com/

Powerpoint infoavond boerderijklassen: Bekijk hem hier!

Sneeuwschool

Het hoogtepunt voor de zesdeklassers is natuurlijk de sneeuwschool. Veel kinderen zijn nog nooit gaan skiën en zijn ook nog nooit in de bergen geweest. Dit is dus een unieke kans die wij als school aan alle leerlingen willen geven. Sinds het schooljaar 2014-2015 gaan we met de bus naar Lavarone in Italië. De ervaringen die de leerlingen daar opdoen zijn immens. Niet enkel de natuur en het skiën, maar ook alle activiteiten die ze samen met hun beste vrienden en vriendinnen beleven zijn fantastisch.

Skiën, rodelen, fakkeltocht, en ook de fuif staan zeker op het programma.

U kunt de belevenissen van sneeuwschool 2016-2017 zeker nog eens bekijken via deze blog:

https://sneeuwschool1617.wordpress.com/

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.