Zwemkalender

Zwemmen is een eindterm van het leergebied bewegingsopvoeding. Dit wil zeggen dat leerlingen op het einde van hun lagere school 1 lengte moeten kunnen zwemmen. Het is dus van groot belang dat de kinderen steeds mee gaan zwemmen.

Na een doordacht onderzoek is onze school tot het besluit gekomen dat we onze uren op zo'n manier moeten verdelen dat er niet te veel tijd naar 1 stukje van het leergebied gaat, en ook dat de tijd zo goed mogelijk gebruikt wordt.

Wij leggen de nadruk van het leren zwemmen in het 2de en het 3de leerjaar, omdat dit de beste leeftijd is om deze complexe bewegingen te leren. In het 1ste leerjaar doen de kinderen aan watergewenning en in 4,5 en 6 hebben de leerlingen een 4 à 5 lessen waar er wordt herhaald, verdiept en andere zwemactiviteiten worden aangeboden (reddend zwemmen, waterpolo, crawl, ...)

 

ZWEMDATA 2022 - 2023

 

 

Kunnen zwemmen is een eindterm die op het einde van het 6de lj. moet behaald worden. Daarom zijn  kinderen verplicht om mee te gaan zwemmen. Als kinderen niet mee mogen gaan zwemmen, dan moet dit steeds verantwoord worden met een doktersbriefje of een ziektebriefje van de ouders.  

 

 

 

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.