5de leerjaar B

 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Het vijfde leerjaar: wie zijn we?

Lees hier hiet INFOBOEKJE van de school en de INFOFICHE van de klas.

 

Hallo allemaal! Wat fijn dat jullie een kijkje komen nemen op onze klaspagina! 

Hier kan je heel wat informatie terugvinden zoals foto's, brieven, activiteiten, weetjes, leuke links, ...

 

Dit jaar zijn er twee klassen. juf Chana en ikzelf werken zo nauw mogelijk samen en wisselen regelmatig samen ideeën uit om ervoor te zorgen dat onze kinderen het onderwijs krijgen dat ze verdienen.

De grote lijnen zijn ook hier in het vijfde leerjaar hetzelfde als de voorbije jaren. Ook wij hebben de leergebieden taal, rekenen, w.o.,... 
Voor Frans gaan we een niveau naar omhoog en leren we al heel wat vocabulaire en grammaire.

Binnen deze leergebieden, werken we ook aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
Een groot deel hiervan zal je zeker merken tijdens de projectweken.
In deze weken werken wij rond een bepaald thema (bijvoorbeeld: ken jezelf, water, ridders en kantelen,...).
In deze projecten worden er heel wat ontdekkingen gedaan over het thema, maar wordt er ook gewerkt aan zelfevaluatie, zelf kunnen plannen, met iedereen kunnen samenwerken, media, opzoekvaardigheden, een voorstelling uitwerken, ... 

Concreet: maandag krijgen de kinderen een weekplanning met alle activiteiten die die week aan bod moeten komen. Ze gaan zelf (in het begin is dit uiteraard nog onder begeleiding) nadenken over wanneer ze welke les gaan plannen. Er zijn ook vaste momenten met miniklassen, waaraan de kinderen natuurlijk mogen deelnemen. Buiten het project, zijn er ook nog de gewone lessen. 

 Dit geeft toch wel een gezellig gevoel, een gevoel van samenwerking en samen groeien. Misschien kunnen we wel een plant geven? Die dan nog niet zo groot is, maar nog groter wordt? Dan kunnen wij hun bij een bezoek een (gele) gieter geven. Dan zorgen we er samen voor dat de plant groeit, daarnaast: Planten zijn gezellig en maken sfeer.

Na dit jaar hebben we allemaal meer dan ooit beseft wat we aan mekaar hebben. Daarom gaan we ook blijven werken aan een fijne klassfeer in onze groep. Iedereen is uniek en heeft zijn of haar plaatsje in de klas. Maar ook als groep willen we sterk staan en hier zullen we dan ook regelmatig leuke activiteiten rond doen.

juf Els

Samenwerken [STARR-methode] | The Smart Connector

 

 

Op deze pagina van de website kan je alle brieven terugvinden die meegegeven werden en komen allerlei leuke foto's van onze klas. Zeker de moeite om te volgen! 

 


Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.