Instapklas

06/06/2021 - Buiten spelen en een eigen springkasteel

Van het goede weer moeten we natuurlijk profiteren om zoveel mogelijk buiten te spelen. Wij hebben een eigen mini springkasteel. Echt waar. Kijk maar naar de foto's...

06/06/2021 - Superhelden

Joepie hier zijn we weer na enige tijd afwezigheid.

Wat problemen met de website gevolgd door een verhuis en rugproblemen hebben ervoor gezorgd dat er een tijdje geen foto's meer verschenen. Maar nu is alles weer in orde. Zet je schrap voor de laatste rechte lijn richting zomervakantie maar geniet eerst nog van jullie kapoenen. Het is niet omdat er geen foto's verschenen dat ze niks deden. Integendeel....

We werden allemaal superhelden al viel de grote vertoning wel letterlijk in het water met de wolkbreuk van vorige vrijdag. 

01/06/2021 - Uitstap naar hetpark

Onze superhelden in wording hebben ook de wandelproef goed afgelegd. Helemaal tot het park en terug en dan ondertussen ook nog moeten spelen in de speeltuin. Supervermoeiend maar ook superleuk.

De druiven en het water die de juffen en de meester meenamen kwamen goed van pas!

10/05/2021 - Moederdag

Moederdag is al even geleden. De kinderen maakten een vaasje en hebben echte zaadjes geplant. Ik ben benieuwd of er daar al mooie bloemen uitgekomen zijn. Je mag me zeker een foto doorsturen dan.

16/02/2021 - Schrijfdans Krullenbol

We mochten met de kleuterschool de nieuwe Krullenbol methode voor schrijfdans aankopen. Jeuh!! Investeren in de toekomst van onze kapoenen vind ik dat.

Wat is schrijfdans?
Schrijfdans is een methode voor voorbereidend schrijven. Leren schrijven kent een heel ontwikkelingsproces bij kinderen. Kinderen ontwikkelen namelijk van buiten naar binnen. Van grote bewegingen naar kleine bewegingen. Met schrijven is dat niet anders.
Deze methode is aangepast voor elke kleuterleeftijd doorheen de kleuterschool en vormt daarbij een leerlijn richting 1e leerjaar. 
We doen al langer aan schrijfdans hoor maar het fijne aan deze methode is dat het draait om plezier beleven en bewegen. Dat ze daarbij ruimtelijke begrippen leren, handvaardigheid stimuleren, ritmegevoel krijgen, visuele vaardigheden ontwikkelen en uiteindelijk een goede basis krijgen om te leren schrijven is bewust onbewust mooi meegenomen.

Op foto is dit moeilijk vast te leggen maar de basis is op muziek gerichte bewegingen maken. Eerst in de lucht, daarna op papier. De kinderen genieten ervan en wij genieten van de kinderen.

Wij gaan er graag mee aan de slag...

12/02/2021 - Wat is het fijn om iemand anders te zijn :D CARNAVAL!!

Bedankt lieve ouders om jullie kindjes zo mooi te verkleden!

Ik voegde er nog foto's aan toe van onze instappers in de klas. Veel plezier, veel slingers en veel confetti en.... vééél opkuis nadien. Maar het was het meer dan waard wanneer je al die lachende gezichtjes ziet. Het is een voorrecht om dit in deze moeilijke, stressvolle periode te kunnen en mogen doen ;-)

Meester Ronny

09/02/2021 - knippen en puzzelen

Spelen is de belangrijkste bezigheid van onze dag en geloof me, daar leren we het meest van. Maar af en toe moeten we ook wat 'werken'. Al vinden we puzzelen en knippen ook wel fijn om te doen.

 

09/02/2021 - Mijn lichaam en ziek zijn

09/02/2021 - Oh neen...huiswerk!

Oh neen...huiswerk! Binnen een paar jaar ga je dit vaak horen dus geniet samen met je kapoen van het huiswerk dat ze vandaag meekrijgen want dit huiswerk is leuk!! En kijk eens naar die fiere gezichtjes...

05/02/2021 - Even genieten van het mooie weer! :)

28/01/2021 - Ziek zijn

21/01/2021 - Thema: mijn lichaam.... We tekenen met onze voeten, niet zo makkelijk maar moeilijk gaat ook :-)

18/01/2021 - Mijn lichaam

18/01/2021 - Een dikke duim voor meester Ronny die mooie huisjes maakte voor in onze klassen!

13/01/2021 - Schrijfdans rond de winter

12/01/2021 - Alle kleuren van de regenboog

Al een voorsmaakje van het thema kleuren. We werken rond de basiskleuren rood - groen blauw en geel maar voor de kindjes die deze al kennen nemen we er ook andere kleuren bij.

Bedoeling is dat ze deze allemaal leren herkennen én benoemen. Maandag hadden we de gele dag en vandaag de groene dag.

Morgen mag je helemaal in het BRUIN naar school komen. Donderdag is het de blauwe dag en vrijdag de rode dag. Ik ben benieuwd hoe ons klasje zal kleuren.

 

 

12/01/2021 - jarigen van januari

Januari is de eerste maand waarin de instappers jarig zijn. En deze maand hebben we er twee.

Sema was jarig op 2 januari en Yousri op 11 januari. Dit laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. We zingen liedjes, de jarige mag op de speciale jarigenstoel gaan zitten, we blazen kaarsjes uit en de jarige krijgt een klein cadeautje van de meester.

Proficiat Sema en Yousri.

 

12/01/2021 - Start van het nieuwe jaar met nieuwe vriendjes

Bij de start van het nieuwe jaar verwelkomden we ook 3 nieuwe vriendjes. Giulia, Imani en Briek. Maar ook in februari starten er nog enkele nieuwe vriendjes in onze klas. Alvast welkom allemaal. Dit zijn kansen tot het goed ontwikkelen van onze sociale vaardigheden. De basis van alle andere leren.

We spelen ook nog steeds samen met de eerste kleuterklas. Om de 2 weken op maandag en op donderdag doen de juffen en de meester enkele speciale activiteiten waarbij we in 4 groepen verdeeld worden. Op maandag zijn deze vooral taalgericht en op donderdag vooral creatief gericht.
In de namiddag mogen we dan in alle klassen spelen en worden we af en toe bij de juf of meester geroepen om alleen of in kleine groepjes te werken.

We hebben ook onze schattenzakjes klaargemaakt. Deze gaan af en toe mee naar huis met onze knutsel- en andere werkjes. Het zakje komt telkens terug mee naar school. Op het einde van het schooljaar mogen deze dan thuis blijven met onze werkjes in.

Het volgende thema is kleuren...

Groetjes!

21/12/2020 - We maken kerstkaartjes voor het woonzorgcentrum

18/12/2020 - Kerstmusical!

Geniet nog even mee van onze mooie kerstmusical.

Wij wensen jullie warme feestdagen en een leuke vakantie!

Tot snel!

13/12/2020 - Nieuwjaarswensen voor de bestelde Nieuwjaarsbrieven

De aangekochte nieuwjaarsbrieven van de school zijn blanco omdat je dan zelf kan kiezen welk voor wie van toepassing is. In bijlage zoals beloofd en vrijblijvend enkele tekstjes die je kan gebruiken bij deze brieven.  Je kan ze afdrukken of overschrijven. Je kan natuurlijk ook een eigen tekst gebruiken.

Voor mama en papa maken we zelf in de klas een speciale nieuwjaarsbrief maar dat is uiteraard nog even een verrassing.

Groetjes!

Bekijk volgende documentje: Nieuwjaarswensen.pdf,

12/12/2020 - Kerstmis in de klas

Ons laatste thema dit kalenderjaar is uiteraard Kerstmis.

We versieren samen met Juf Marlyse onze kerstboom. We knutselen en werken aan onze Nieuwjaarsbrief en cadeautje voor Kerst maar daar laten we nu nog niet teveel van zien.

Juf Ellen was ook een dagje bij ons. Zij leert om juf te worden en het was haar eerste keer in ons klasje vol instappers. Ze vond het zeer leuk en wij ook.

11/12/2020 - Sinterklaas in de klas

Bij deze nog wat foto's van het thema Sinterklaas in onze klas

10/12/2020 - Thema Kerst: samen spelletjes spelen op de TouchTV

05/12/2020 - FILMPJE sinterklaasdag in de windroos 4 december

04/12/2020 - Geen oudercontacten voor instapklas in december

Beste ouders,

Een boodschap die ik jullie nog moest meegeven want het is al snel zover.

Ik heb beslist om voor de instapklas volgende week GEEN oudercontacten te houden om de eenvoudige reden dat de meeste van jullie kapoenen nog maar net gestart zijn. De eerste paar weken dienen vooral om hen een veilig gevoel te geven zodat ze graag naar school komen. Ik mag zeggen dat dat ondertussen wel zo is. Geen wenertjes meer en eens in de klas zonder jas komen ze allemaal tot spelen. Mooi! Ondertussen observeer ik ook hun taal en spel zodat we daar op kunnen verder bouwen.

Ik verplaats de oudercontacten naar eind januari, net voor de Krokusvakantie zodat ik ook wat kan vertellen over hun ontwikkeling.

Mocht je intussen toch een belangrijke of dringende vraag hebben aarzel niet om mij te contacteren.

Nu nog 2 weekjes genieten van de kerstsfeer in de klas.

Groetjes,
Meester Ronny

03/12/2020 - Filmpje piet en Sint :-)

30/11/2020 - Wie is er aan het winnen? SINT & PIET-WEDSTRIJD :-)

26/11/2020 - FILMPJE hulp-pieten + FOTO'S eerste stemmingen :-)

De kandidaat roet pieten hebben geprobeerd om de kleuters te overtuigen om op hen te stemmen :-D

Spannend...wie gaat het worden? :-D

De eerste stemmingen zijn van start gegaan (zie foto's)

26/11/2020 - Brief ouders SINT :-)

Wat gaat er op school gebeuren rond Sint...VOLG ZEKER MEE VIA DE WEBSITE :-)

Lees de brief en kijk naar de foto's die zullen verschijnen!

Ook zal er een filmpje hier geplaatst worden als de wedstrijd voorbij is.

Wie...wie...wie...zou er winnen?

Kleuterschool: Juf Karen/juf Goele of juf Kelly?

Lagere school: Meester Geert J./juf Tara of juf Ines?

Spannend!!!! :-D

Bekijk volgende documentje: Brief voor de klassen SINT.pdf,

09/11/2020 - Thema herfst

Beste allemaal,

Ik hoop dat jullie en jullie dierbaren nog allemaal gezond zijn of terug gezond zijn mocht het covid-19 virus toch toegeslagen hebben.

Ik denk dat ondertussen iedereen weet dat de herfstvakantie met een volledige week verlengd werd en de school dus pas terug opengaat op maandag 16 november. We starten in code oranje wat enkele gevolgen heeft voor de interne werking alsook voor jullie als ouders. Hiervoor is er een brief meegegeven en deze kan je ook op de website vinden bij Brieven. De grootste aanpassing is het einduur van de schooldag.

- Kinderen van 2K en 3K stoppen om 15u10 en worden om 15u15 afgehaald. 2K aan de kleuterpoort en 3K aan het sportveld achteraan.

- Kinderen van INSTAP EN 1K stoppen om 15u20 en worden om 15u25 afgehaald. Met andere woorden, wacht tot 15u25 om aan de schoolpoort te verzamelen. De kinderen zullen niet eerder de klas verlaten.

Mogen wij vragen, in het belang van ieders gezondheid dit uur zo veel als mogelijk te respecteren. We willen echt wel dat de scholen open blijven in de toekomst!

Daarnaast ook leuk nieuws en dat is dat er in INSTAP 13 nieuwe vriendjes bijkomen. We gaan van 4 naar 17 kinderen en dat vind ik persoonlijk heel fijn. Eindelijk een volledige klas! We werken wel veel samen met 1K maar toch is het altijd leuk om je eigen groep kinderen te begeleiden. Voor mij is 16/11 dus als een eerste schooldag. Het eerste wat we gaan doen is de kinderen op hun gemak stellen. Dat ze zich veilig voelen en graag komen. Dit betekent dat de deur met 1K even dichtgaat zodat de groep wat kleiner is en ze eerst kunnen aanpassen. We leren enkele routineactiviteiten zoals boekentas leegmaken, jas aan- en uitdoen en aan de kapstok hangen, naar toiletje gaan, de basiswoorden als school, klas, meester, juf, boekentas, brooddoos e.d. en we ervaren het verloop van de dagen. Ik kijk er alvast naar uit. Ik hoop de kindjes ook?

Tot slot hebben jullie nog wat foto's van mij tegoed van het voorbije thema herfst. Het zijn er heel wat van de 3 klassen samen dus ga maar lekker op zoek naar je eigen kapoen.

Tot binnekort!

16/10/2020 - Thema: herfst (TIK-TAK)

13/10/2020 - Thema herfst: toneeltje voor instap en 1KK

Een terugblikmoment voor de peuters/ kleuters. :-) 

12/10/2020 - Herfst Kabouters Spinnen

12/10/2020 - Herfstlied 'Wierel warrel in het rond'

12/10/2020 - Naar het bos (park)

Vandaag start ons nieuwe thema “het bos” en hoe kunnen we daar beter met beginnen dan eropuit te trekken.

We stapten met z’n allen naar het bos (= eigenlijk het park aan de bibliotheek) 

daar deden we spelletjes, zochten we blaadjes, noten, takken (Antoine vond zelfs een gevallen boompje om mee te nemen) .... daarmee gaan we deze week in de klas nog leuke dingen doen!

 

11/10/2020 - Parkbezoek in plaats van bosbezoek

Hallo allemaal,

Minder goed nieuws!
Omwille van het kwakkelende weer en de onregelmatige weersvoorspellingen (gisteren gaven ze nog veel regen voor dinsdag en vandaag alweer minder) hebben wij vrijdag reeds beslist om niet naar domein 3 Fonteinen te gaan. Een beetje regen kan geen kwaad maar als het uren regent kunnen we moeilijk met onze jongsten heel de tijd buiten blijven. We kunnen niet wachten tot dinsdagochtend om de situatie in te schatten want de bus moet natuurlijk tijdig geannuleerd worden.

Goed nieuws!
We gaan maandag of dinsdag wanneer het even niet regent wel naar het park in Machelen. Daar staan ook bomen en liggen er ook bladeren op de grond. De kinderen zullen deze uitstap minstens zo leuk vinden. Je mag ze dus maandag zeker aankleden om op uitstap te gaan. Laarsjes of goeie stapschoenen voor het bos en een dikke jas. Wanneer we maandag niet geweest zijn ook dinsdag voorzien.
Herfstvruchten zullen er iets minder zijn maar daarvoor rekenen we op jullie allemaal. Ga eens wandelen ergens in een bos de komende dagen en breng gerust allerlei herfstmaterialen mee. Kastanjes, eikels, bolsters, takjes, bladeren enz. zijn allemaal welkom. We gaan er mee aan de slag tot aan de vakantie.

Groetjes...

10 tips om je ultieme herfstfoto te maken

05/10/2020 - Hoera voor juf Kelly!!

29/09/2020 - (Huis)dierententoonstelling !

Samen met onze vriendjes uit vissen- en vlinderklas en de leerlingen van het tweede leerjaar hielden we een echte dierententoonstelling in onze klassen en de refter.

we zagen veel poezen in alle kleuren, grote en kleine honden, visjes die lustig rond zwommen, vogels die mooie liedjes voor ons floten en ook een kip en kwartel en een reuze konijn... 

Dankjewel aan de mama’s , opa en Laura om deze schattige beestjes aan ons te komen tonen! 

28/09/2020 - Huisdieren

Nog wat foto’s gevonden van ons thema huisdieren 

21/09/2020 - Knuffels

21/09/2020 - Yoga rond knuffels

16/09/2020 - Ook juf Vanessa was jarig

16/09/2020 - Uitstap naar makro

11/09/2020 - In groepjes aan de slag

Vorige week hebben wij samen voor de eerste keer gewerkt in groepjes.  

Wij (meester Ronny, juf Goele, juf Vanessa en juf Kelly) splitsten zich op en deden elk een ander activiteit met een groepje kinderen.

Dit gaan wij wekelijks doen, maar de activiteiten kunnen wel eens variëren. 

Vorige week ging juf Vanessa buiten aan de slag en deed een leuk bewegingsspel. Juf Goele deed een 'Tik-Tak' in thema, meester Ronny vertelde een verhaal aan de hand van grote prenten en juf Kelly introduceerde een nieuw spelletje, namelijk een memory.

In elk van deze activiteiten richtten wij ons voornamelijk op TAAL.

03/09/2020 - Kennismaking met de klas en de nieuwe vriendjes

Hallo allemaal,

Hierbij de eerste foto's van onze nieuwe vriendjes van de instapklas. Het is nog wennen want het blijft toch wel een grote stap voor hen. Maar ze zullen snel ervaren hoe leuk het op school en in de klas kan zijn. Veel spelen, leuke werkjes maken en veel aandacht krijgen.

Groetjes

31/08/2020 - Nog 1 keer slapen en dan...mijn eerste schooldag!

Beste ouders,

Nog 1 keer slapen en dan is het zover...de eerste schooldag! De start ook van de schoolloopbaan van jullie kapoen.

Maar mag ik jullie vooreerst bedanken om jullie grootste schat toe te vertrouwen aan onze school en mijzelf. We zullen er alles aan doen opdat je kind zich hier veilig en thuis zal voelen en het zich kan ontplooien en ontwikkelen.

Hieronder een welkomstfilmpje van Nemo's eerste schooldag. Het zijn vaak de ouders die het meest zenuwachtig zijn voor deze spannende eerste schooldag. Maar eerlijk? Zelfs na enkele jaren in deze klas ben ik ook nog best wel wat zenuwachtig voor deze eerste dag ;-)

Tot dinsdag 1 september allemaal!

Meester Ronny

 

 

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.