6de leerjaar A

01/07/2022 - Foto's receptie proclamatie

01/07/2022 - Foto's proclamatie deel 2

01/07/2022 - Foto's proclamatie

30/06/2022 - Mannequin Challenge zesde leerjaar

Met het zesde leerjaar deden we de 'Mannequin challenge'. 

Hier zie je het geweldige resultaat! 

Nog eens proficiat aan alle leerlingen van het zesde leerjaar! 

 

10/06/2022 - Een echte lounge!

Vandaag maakten we met houten paletten echte loungezetels! En wat een knap resultaat! Nog eens een dikke dankjewel aan Tom om ons hiermee te helpen!

03/06/2022 - Verkeersdag

Vandaag leerden we een hele dag over het verkeer. In de voormiddag oefenden we onze fietsvaardigheden op het behendigheidsparcours en het verkeersparcours. We volgden ook een workshop over de dode hoek en we oefenden nog eens extra voor ons fietsexamen. Want dit stond in de namiddag op het programma, spannend!

01/04/2022 - Vertrokken!

Beste ouders, we zijn zonet vertrokken in Koksijde en zouden rond 18u arriveren in Machelen. Tot straks!

01/04/2022 - Zeeklassen dag 5

Gisterenavond maakten we er een heus feestje van, na enkele optredens volgde er een hippe fuif. Vanmorgen schrokken we wel even toen we uit het raam keken, het had gesneeuwd! Maar we lieten ons niet kennen en trotseerden de kou om te gaan go-carten. Na een lekkere hotdog zijn we nu aan het wachten op de bus en ondertussen spelen we nog enkele spelletjes. Jammer genoeg kregen we zonet te horen dat onze bus vertraging heeft en hierdoor zullen we dus zeker pas twee uur later kunnen vertrekken richting Machelen. We hopen dus rond 18u op school aan te komen.

31/03/2022 - Zeeklassen dag 4

Vanmorgen namen we de kusttram naar Nieuwpoort. Daar wandelden we door de vissershaven en langs de vismijn. Maar het hoogtepunt was uiteraard een rondvaart in de haven. Er stond best wat wind maar zelfs met een woelige zee werd er niemand zeeziek. Na de middag was het tijd om ook eens aan anderen te denken. We vertrokken in een hevige hagelbui op sponsortocht. Maar we lieten ons niet afschrikken en via de Doornpanne bereikten we nog een hoogtepunt nl. de Hoge Blekker. Daar speelden we een spel maar dit moesten we jammer genoeg stopzetten door de hevige wind en regen. Maar echte zeelui laten zich niet kennen en we wandelden dapper verder en stapten vandaag zelfs meer dan 5 km. Vanavond staat er nog een bonte avond en natuurlijk een fuif op het programma!

30/03/2022 - Zeeklassen dag 3

Vanmorgen bezochten we het abdijmuseum en leerden we meer over het abdijleven in de middeleeuwen. ‘s Namiddags toonde een garnaalvisser te paard hoe hij garnalen vangt en gingen we met de huifkar mee. We leerden ook garnalen pellen! Vanavond stond er een heuse casinoavond op het programma.

29/03/2022 - Zeeklassen dag 2

Wat een gezellige dag vandaag! We namen de tram naar Oostende om er enkele activiteiten te doen bij Horizon Educatief. Zo leerden we verschillende gerechtjes klaar te maken met verschillende soorten vis en leerden we over de gevaren van de zee en hoe de redders zorgen voor onze veiligheid tijdens de zomermaanden.
Nadien maakten we een wandeling langs de lange Nelle, de vismijn en het strand en voeren we met de overzetboot naar de andere kant van de haven. Daar namen we opnieuw de tram richting Oostduinkerke. We leerden onderweg heel wat nieuwe mensen kennen en deden weer een nieuwe ervaring op.
De dag eindigen deden we met een spel. We speelden 'Cluedo' waarbij we op zoek gingen naar de moordenaar onder de begeleiders. Onze dag eindigde met veel spanning ...

28/03/2022 - Zeeklassen dag 1

Op onze eerste dag verkenden we de omgeving via een fotozoektocht. Dit deden onze kids supergoed! We kwamen hierbij aan op het strand en daar maakten we veel plezier in het zand en met onze vliegers. Jammer genoeg koelde het snel af en gingen we toch iets eerder terug naar het Reigersnest. Als avondactiviteit speelden we 1 tegen allen.

28/03/2022 - Aangekomen!

Beste ouders,

Onze rit naar Sint-Idesbald is vlot verlopen en we zijn dus goed aangekomen. De valiezen worden volop uitgepakt. Ons avontuur kan beginnen!

10/03/2022 - Jeugdboekenmaand

Dit jaar is het thema van de jeugdboekenmaand ‘Helden en schurken’. Daarom gingen we vandaag als echte helden op pad om de bib te redden!

14/02/2022 - Valentijn!

Vandaag vormden we samen een groot hart. Niet alleen omdat het vandaag Valentijn is, maar vooral omdat al onze leerlingen, leerkrachten en directie het kloppend hart van deze school vormen! 
# Want samen staan we sterker!

10/02/2022 - Wereldburgers zorgen voor de natuur

Wij zijn echte wereldburgers! Met dit thema gingen we aan de slag en werkten we een echt project uit. We kozen voor milieu en natuur en beslisten om ook zelf ons steentje bij te dragen. We maakten affiches en gingen afval opruimen in Machelen en dit was niet zo'n klein beetje. Nog een grote dankjewel aan de mama's, oma's, ... die met ons mee op stap gingen!

17/12/2021 - Fijne kerstvakantie!

De laatste dag voor de vervroegde kerstvakantie startten we met een ontbijt in de klas. In de namiddag zaten we gezellig rond een vuurtje en dansten we de kerstvakantie in …

19/11/2021 - Expeditie geluk

Vandaag kwamen we in een digitale wereld terecht. Door het uitvoeren van allerlei opdrachten gingen we op zoek naar geluk.

15/11/2021 - Beleefdag wereldoorlogen

Vandaag werden we ondergedompeld in de tijd van de wereldoorlogen. We startten de dag met een driloefening en daarna deden we hoekenwerk. In de namiddag keken we naar de musical 14-18.

09/11/2021 - Bezoek Ieper

Vandaag verkenden we Ieper. In de voormiddag reden we rond in de streek rond Ieper. We bezochten een Britse en Duitse begraafplaats en ook nog restanten van een loopgraaf. In de namiddag bezochten we het Flanders Fields museum.

22/10/2021 - Verkiezingen

Vandaag was het eindelijk zo ver: de verkiezingen van de leerlingenraad. Alle leerlingen van het derde, vierde en vijfde leerjaar kwamen samen met de juffen en meesters stemmen op onze partijpunten.

 

21/10/2021 - Voorstellingen partijpunten

We zijn al even bezig met de voorbereidingen van de verkiezingen van de leerlingenraad. Vandaag was het een spannend moment: we stelden onze ideeën voor (in de regen) aan het derde, vierde en vijfde leerjaar.

08/10/2021 - Wat kan ik voor je doen?

Deze maand staat in het teken van ‘Wat kan ik voor je doen?’ en daarom vroegen we dit aan meester Ronny. We helpen hem al met de kindjes die ‘s middags een dutje doen maar vandaag mochten we ook samen op stap. Met een instappertje aan de hand maakten we een wandeling en speelden we spelletjes. Wat een fijne ervaring!

29/09/2021 - Dag van de sportclub

We startten deze speciale dag met een gezonde portie ochtendgymnastiek!

01/09/2021 - Als bomen vertellen …

Op 1 september maakten we samen een wandeling met allerlei activiteiten om mekaar nog beter te leren kennen.

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.