6de leerjaar B

01/07/2022 - Foto's receptie proclamatie

01/07/2022 - Foto's proclamatie deel 2

01/07/2022 - Foto's proclamatie

30/06/2022 - Mannequin Challenge zesde leerjaar

Met het zesde leerjaar deden we de 'Mannequin challenge'. 

Hier zie je het geweldige resultaat! 

Nog eens proficiat aan alle leerlingen van het zesde leerjaar! 

 

10/06/2022 - Een echte lounge!

Vandaag maakten we met houten paletten echte loungezetels! En wat een knap resultaat! Nog eens een dikke dankjewel aan Tom om ons hiermee te helpen!

03/06/2022 - Verkeersdag en fietsexamen

In de voormiddag werkten we aan onze fietsskills en stoomden we ons klaar voor het fietsexamen.
In de namiddag was het dan eindelijk zo ver! We gingen alleen de straat op om ons examen af te leggen.
Wat deden we dat goed!!!

01/04/2022 - Vertrokken!

Beste ouders, we zijn zonet vertrokken in Koksijde en zouden rond 18u arriveren in Machelen. Tot straks!

01/04/2022 - Zeeklassen dag 5

Gisterenavond maakten we er een heus feestje van, na enkele optredens volgde er een hippe fuif. Vanmorgen schrokken we wel even toen we uit het raam keken, het had gesneeuwd! Maar we lieten ons niet kennen en trotseerden de kou om te gaan go-carten. Na een lekkere hotdog zijn we nu aan het wachten op de bus en ondertussen spelen we nog enkele spelletjes. Jammer genoeg kregen we zonet te horen dat onze bus vertraging heeft en hierdoor zullen we dus zeker pas twee uur later kunnen vertrekken richting Machelen. We hopen dus rond 18u op school aan te komen.

31/03/2022 - Zeeklassen dag 4

Vanmorgen namen we de kusttram naar Nieuwpoort. Daar wandelden we door de vissershaven en langs de vismijn. Maar het hoogtepunt was uiteraard een rondvaart in de haven. Er stond best wat wind maar zelfs met een woelige zee werd er niemand zeeziek. Na de middag was het tijd om ook eens aan anderen te denken. We vertrokken in een hevige hagelbui op sponsortocht. Maar we lieten ons niet afschrikken en via de Doornpanne bereikten we nog een hoogtepunt nl. de Hoge Blekker. Daar speelden we een spel maar dit moesten we jammer genoeg stopzetten door de hevige wind en regen. Maar echte zeelui laten zich niet kennen en we wandelden dapper verder en stapten vandaag zelfs meer dan 5 km. Vanavond staat er nog een bonte avond en natuurlijk een fuif op het programma!

30/03/2022 - Zeeklassen dag 3

Vanmorgen bezochten we het abdijmuseum en leerden we meer over het abdijleven in de middeleeuwen. ‘s Namiddags toonde een garnaalvisser te paard hoe hij garnalen vangt en gingen we met de huifkar mee. We leerden ook garnalen pellen! Vanavond stond er een heuse casinoavond op het programma.

29/03/2022 - Zeeklassen dag 2

Wat een gezellige dag vandaag! We namen de tram naar Oostende om er enkele activiteiten te doen bij Horizon Educatief. Zo leerden we verschillende gerechtjes klaar te maken met verschillende soorten vis en leerden we over de gevaren van de zee en hoe de redders zorgen voor onze veiligheid tijdens de zomermaanden.
Nadien maakten we een wandeling langs de lange Nelle, de vismijn en het strand en voeren we met de overzetboot naar de andere kant van de haven. Daar namen we opnieuw de tram richting Oostduinkerke. We leerden onderweg heel wat nieuwe mensen kennen en deden weer een nieuwe ervaring op.
De dag eindigen deden we met een spel. We speelden 'Cluedo' waarbij we op zoek gingen naar de moordenaar onder de begeleiders. Onze dag eindigde met veel spanning ...

28/03/2022 - Zeeklassen dag 1

Op onze eerste dag verkenden we de omgeving via een fotozoektocht. Dit deden onze kids supergoed! We kwamen hierbij aan op het strand en daar maakten we veel plezier in het zand en met onze vliegers. Jammer genoeg koelde het snel af en gingen we toch iets eerder terug naar het Reigersnest. Als avondactiviteit speelden we 1 tegen allen.

28/03/2022 - Aangekomen!

Beste ouders,

Onze rit naar Sint-Idesbald is vlot verlopen en we zijn dus goed aangekomen. De valiezen worden volop uitgepakt. Ons avontuur kan beginnen!

24/03/2022 - Workshop 'Water'

Vandaag leerden we samen met twee medewerkers van Xylem over water en hoe we samen voor drinkbaar water moeten zorgen.
We onderzochten ook de kwaliteit van water (in de buurt).

Het was een hele fijne en leerrijke dag vol verrassingen!

14/02/2022 - Valentijn!

Vandaag vormden we samen een groot hart. Niet alleen omdat het vandaag Valentijn is, maar vooral omdat al onze leerlingen, leerkrachten en directie het kloppend hart van deze school vormen! 
# Want samen staan we sterker!

15/11/2021 - Beleefdag Wereldoorlogen

We kropen in de huid van een soldaat, burger of zuster en leerden een hele dag bij over de beide Wereldoorlogen. We startten de dag met in formatie staan en marcheren. Daarna deden we allerlei keuzeactiviteiten in de vorm van een hoekenwerk. Om de dag af te sluiten keken we samen naar 'Musical '14-'18'. 

Wat een dag ...

09/11/2021 - Uitstap naar Ieper

Na een rondrit door en rond Ieper waarbij we verschillende begraafplaatsen en loopgraven bezochten, werden we opgewacht in het Flanders Field Museum. Hier namen we deel aan een workshop waarin we verschillende uniformen en wapens te zien kregen en kregen we een rondleiding door het museum. 

De gidsen hebben ons volledig meegenomen in de tijd en bezorgden ons een dag om nooit te vergeten!

22/10/2021 - Verkiezingen op school

Nadat we onze partijpunten voorgesteld hadden aan onze kiezers, was het zo ver ... De leerlingen voor de leerlingenraad en hun partijpunten zouden gestemd worden. 

De leerlingen van het zesde hadden allemaal super leuke ideeën, maar uiteindelijk werd het partijpunt 'Regendagen' verkozen. Ilona zal dus plaats nemen als voorzitster in onze leerlingenraad. 

Dikke proficiat allemaal!

13/09/2021 - Sportdag Hofstade

Windsurfen en hoogtouwenparcours beklimmen waren onze uitdagingen van vandaag. 

En wat hebben onze zesdeklassers dat goed gedaan! 

Een sportdag om nooit te vergeten!

01/09/2021 - De eerste schooldag

1 september ... Eindelijk gaan de schoolpoorten weer open. We werden opgewacht door (nog kale) boomstammen en fluitende vogeltjes. Meteen werden we ondergedompeld in het nieuwe jaarthema 'Als bomen vertellen'.

Na een korte inleiding, maakten we een wandeltocht doorheen Machelen en moesten we samen allerlei opdrachten volbrengen. We speelden samen spelletjes, gingen op zoek naar de leukste bomen, genoten van de stilte, ... en leerden elkaar vooral op een hele andere manier kennen. 

Wat een fijne, eerste schooldag! 

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.