2de kleuterklas A

06/12/2022 - Sintsfeer

06/12/2022 - De Sint op school

22/11/2022 - meertalig voorlezen in de tweede kleuterklas

Wat was het fijn, dat jullie erbij konden zijn.
Dank je wel aan alle lieve voorlezers.

09/11/2022 - Nog enkele sfeerbeelden van het thema Uiltjes

25/10/2022 - Feeërieke sfeer van het bos

17/10/2022 - Liedje.. Op een grote paddenstoel verwerken via uitbeelden maar ook chronologisch rangschikken en verwoorden.. Oefenen qua taal -, tijds-en ruimtebegrippen

17/10/2022 - Taal stimuleren bij praatplaten, verteltafel, naspelen van verhaal en praatplaten

17/10/2022 - Praatplaten, verhaal uitbeelden, veel interactie en dialoog met materialen, naspelen van verhaal

17/10/2022 - Paadjes bouwen met planken en boomstammetjes

Indrukken verwerken van prentenboeken, verhaalplaten en hun ervaringen van de bosuitstap.. Gebruiken van begrippen lang, langer langst, korten dan.... meten, vergelijken, veel taal uitwisselen, elkaar helpen, oplossingen zoeken en evenwichtig uitproberen.. En vooral vaal plezier

14/10/2022 - Zeer geslaagde bosuitstap.. Zalig zo n groep enthousiaste 2 de kleuterklassers

Deze vrijdag 14 oktober was van het begin tot het einde genieten. De busrit op zich was al een zalige belevenis voor onze kids. Wat keken ze hun ogen uit. Zoveel te zien onderweg. Je zit hoog en ziet een pak meer rondom je ??

Eens in het bos waren ze dol gelukkig.. "Juf kijk"... klonk het de hele tijd uit 44 kindermonden. Er was zoveel te zien.. Heel veel bomen.. "Wauw juf zoveel bomen..". We zagen de dwarrelende, dansende blaadjes. We konden ook naar hartelust door de blaadjes lopen en springen. We konden ze rapen, aanvoelen en ruiken. De kleuters waren ook zo verwonderd door de verschillende bosvruchten. Er werd ijverig verzameld en in de zak gestoken. Ook van de bolsters.. Er werd vergeleken en besproken.. Wat een taalaanbod op speelse manier..

Zoveel verschillende paddestoelen. Onze kleuters waren onder de indruk van de hele kabouterdorpen. Er werdenzoveel kabouters gespot.
We beklommen ook de kabouterberg enkeken van op hoogte nar het water ondergaande berg.. "Juf. Ik hoor de kabouter.. Hij is aan het zwemmen.. Hij zegt dat we va zijn berg moeten.." Zalig die mooie fantasie..

"Juf. Een eekhoorn.. Die zegt dat we niet te ver mogen lopen.."

We zagen ook enkele kikkers springen aan de grote vijver.. Zalig.. We springen er achter denken er enkele.. Maar oeps.. Ze zijn vlugger en verstoppen zich. Wat een belevenis!!

Er was ook een waterpartij om mee te spelen

Sringen over boomstammen, lopen over boomstammen.. Maar ook picknicken op boomstammen.. Wauw..

We hebben ons ook begeven in een heus doolhof.. Oeps hoe moeten we nu..??!

Je kan ook vogels spotten en hun nestkastjes.

Je kan bomen knuffelen, er rond dansen, er hard tegen duwen, struikelen over hun boomwortels. Er zijn ook holletjes onder in de boomstam.. Wie woont daar allemaal.

Na de boterhammetjes leefden we ons uit op een zalige speeltuin..Wat een belevenis is deze uitstap!! Op de bus was het muisstil.. In dromenland werd deze zalige dag herbeleefd...Daar doen we het toch voor!!

13/10/2022 - Uiltjes in het herfstbos aan hand van prentenboeken Mama kwijt, Licht uit, Dapper Uiltje,.. Allemaal leuke prentenboeken ivm uiltjes

Wisten jullie dat uiltjes een familie hebben.Een familie hebben. Graag knuffelen, op ontdekking gaan, lekkere dingen eten, nieuwe dingen leren, al eens bang zijn in het donker,..
Wist je dat de blaadjes verkleuren, dwarrelen, ritselen,.. Je blaadjes, herfstvruchten kan sorteren volgens eigenschap(pen), ze wegen en verdelen,..

13/10/2022 - Uiltjes in het herfstbos aan hand van prentenboeken Mama kwijt, Licht uit, Dapper Uiltje,.. Allemaal leuke prentenboeken ivm uiltjes

11/10/2022 - Samen leuke dingen doen met onze peter of meter uit het 3 de leerjaar.. Onze eerste kennis maki g verliep vlot

Op dinsdag maakten we kennis metde leerlingen van het 3 de leerjaar van juf Ilka. Toffe ontmoeting. We maakten kennis met onze meter of peter voor dit schooljaar. Dit is een leerling uit het 3 de leerjaar die zich wat over ons ontferm tijdens leuke gezamenlijke activiteiten en op gezamenlijke buitenactiviteiten. Kennismaking verliep rustig en vlot. Omdat we werken rond uiltjes in het bos verliep onze kennis making met een relaxatie-activiteit met pluimpjes. Leuk! We kijken al uit naar volgende activiteit.

07/10/2022 - Meten, wegen, vergelijken en heel veel verwoorden en woordenschat verwerven door interactie en dialog

30/09/2022 - Bevorderen van fijne motoriek door krullebol.. Tekenen van rups met wacos

29/09/2022 - Waarneming van appels met al onze zintuigen +verwerking

28/09/2022 - Thema Rupsje Nooit genoeg

27/09/2022 - Sfeerbeelden Kikker en bijtje"

27/09/2022 - Sfeerbeelden thema Kikker en bijtjes

09/09/2022 - Enkele sfeerfoto's s

Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.