Je kind inschrijven in een basisschool in

Machelen

Je kind inschrijven in een school in Machelen-Diegem voor schooljaar 2022-2023?

Alle Machelse basisscholen werken voortaan met één gezamenlijk online aanmeldingssysteem voor het kleuter- en het lager onderwijs. 

Door online aan te melden krijgt elke ouder een gelijke kans om in te schrijven in een school naar keuze en vermijden we kampeertoestanden aan de scholen. We willen er ook voor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen een plaats krijgen in de buurt van hun woonst. 

Wanneer aanmelden?

Voorrangsperiode voor kinderen die al een broer of zus op een school hebben en kinderen van personeel:
 
--> van 10 januari 2022 (vanaf 12 uur ‘s middags) tot en met 21 januari 2022 (tot 12 uur ‘s middags)

Aanmeldperiode voor alle kinderen:
--> van 1 maart 2022 (vanaf 12 uur ‘s middags) tot en met 31 maart 2022 (tot 12 uur ‘s middags)

Vrije inschrijvingsperiode
--> Vanaf 1 juni 2022 (vanaf 8.30 uur) kan je inschrijven zonder toewijzingsticket.

Opgelet! Op de meeste scholen zullen er geen vrije plaatsen meer zijn.

Aanmelden stap voor stap 

  1. Kies een school

  2. Meld je kind online aan via www.machelen.be/aanmelden en volg alle stappen. We adviseren om meerdere scholen te kiezen. Je kiest zelf welke school je op 1, 2, 3, of 4 zet..

  3. Je ontvangt een toewijzingsticket of weigeringsdocument

    Via mail ontvang je een toewijzingsticket. Het is een toewijzing aan één van je voorkeurscholen. Op basis van je schoolvoorkeur en je woonplaats. Dit ticket ontvang je niet onmiddellijk.

    Is er geen plaats in één van je voorkeursscholen, dan ontvang je geen ticket. Je krijgt wel een weigeringsdocument (= mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving) met het advies om opnieuw te proberen bij de vrije inschrijvingsperiode (vanaf 1 juni). 

  4. Schrijf je kind in. Ga met je toewijzingsticket naar de school waarvoor je een ticket hebt gekregen. Let op! Schrijf je kind in tijdens de opgegeven inschrijvingsperiode. Daarna vervalt je ticket.


    Download hier De INFOBROCHURE


Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.