Wat is het oudercomité?

 
 
Beste ouder,

Van harte welkom op onze webpagina van het oudercomité!
 
 
Wie?
Ons oudercomité is een groep van ouders van kinderen uit de Vrije Basisschool de Windroos. Samen met de directie en leerkrachten willen we onze school zo goed mogelijk helpen met andere dingen naast de leer- en opvoedingsopdracht.

Wat?
We willen een ontmoetingsplaats zijn voor ouders waar van gedachten gewisseld kan worden over de schoolactiviteiten en het opvoedingsproject van de school.
Het oudercomité wil dat u op de hoogte blijft van wat er zich in de school afspeelt.
Op de vergaderingen van het oudercomité kunnen ouders zich informeren en opmerkingen naar de school doorgeven.
Maandelijks zitten wij samen en bespreken we nieuwe projecten en mogelijke sponsorprojecten voor de school.
Waarom?
Onze doelstellingen staan in functie van het welzijn van onze schoolgaande kinderen.
Door het organiseren van allerhande activiteiten leren we elkaar beter kennen en bouwen zo samen aan een goede sfeer, niet alleen binnen de schoolmuren, maar ook erbuiten!
Naast de reguliere werkingsmiddelen en subsidies, ondersteunen we onze school ook financieel.
In samenspraak met de directie en de leerkrachten bekijken we met het oudercomité waarmee we de school extra kunnen helpen. Zo hebben we de voorbije jaren digitale schoolborden gesponsord, zorgden we voor de verfraaiing van de speelplaatsen, kochten we voor ieder kind een fruitdoosje aan en sponsorden we een drinkbus voor alle leerlingen van de lagere school etc. Jaarlijks dragen we ook bij aan een schooluitstap voor iedere leerling, de sneeuwreis van de 6de jaars, een Sint geschenk in iedere klas etc.
Daarnaast zijn we er om de school organisatorisch te ondersteunen.

Vrijwilligers!
Wij zijn steeds op zoek naar meer gemotiveerde mensen die ons team willen versterken! Hoe meer mensen zich mee engageren, hoe beter voor onze kinderen.  Kom gerust eens langs tijdens één van de geplande vergaderingen of mail ons: oudercomite@dewindroos.net

Want allemaal samen zijn we 1 team: kind, school, ouder.

    Uw voorkeursinstellingen betreffende cookies op deze website

    Deze website gebruikt mogelijk cookies om uw aanmeldgegevens te onthouden, statistische gegevens te verzamelen om de sitefunctionaliteit te optimaliseren en marketing te leveren op basis van uw interesses.